Uutiset

Henna Lindholm ja Ossi Kanervo päättävät jäätanssiuransa

Jäätanssijat Henna Lindholm ja Ossi Kanervo päättävät uransa

Jäätanssijat Henna Lindholm (26) ja Ossi Kanervo (27) lopettavat kilpailu-uransa.  Lopettamispäätös oli seurausta Kanervon joulukuisesta loukkaantumisesta Budapestin kansainvälisessä Santa Claus Cupissa. Tuolloin kesken vapaatanssin Kanervon istuinluusta repesi takareiden jänne, joka operoitiin välittömästi. Samalla parin kilpailukausi päättyi.

– Loukkaantumisen ja pitkän kuntoutusjakson jälkeen minulta hävisi kilpailumotivaatio, Kanervo sanoi.

Pidetty jäätanssipari kiittää vuolaasti päävalmentajaansa Maurizio Margagliota.

– Hänen kanssaan on ollut mahtava työskennellä. Koemme, että Maurizion valmennuksessa kehityimme ja kasvoimme luistelijoina todella paljon. Haluamme kiittää myös kaikkia muita valmentajia, joiden kanssa olemme työskennelleet sekä kummankin perheitä ja muita tukijoukkoja. Suomen Taitoluisteluliitolle haluamme antaa kiitosta luottamuksesta ja tuesta.

– Olemme kokeneet unohtamattomia hetkiä taitoluistelun parissa ja toivomme, että voimme olla mukana taitoluistelun maailmassa jossain toisessa roolissa, pari sanoi.

Lindholm-Kanervo voittivat lajin Suomen mestaruuden kolmesti (2011, 2012, 2014). Vuonna 2014 he saavuttivat parhaan EM-sijoituksensa 20:s sekä MM-sijoituksensa 26:s. Ennen loukkaantumista pari sijoittui mm. kolmanneksi Bavarian Open -kilpailussa Oberstdorfissa.

Suomen Taitoluisteluliitto kiittää Hennaa ja Ossia monista upeista hetkistä, joita he ovat vuosien varrella tarjonneet taitoluisteluyleisölle. Toivotamme molemmat upeat nuoret ilolla mukaan taitoluistelun pariin jatkossakin!


Taitoluistelukirje ilmestynyt 17.5.2024
Taitoluistelun Tuki ry:n tuet kaudelle 2024–2025 15.5.2024