Uutiset

Karmi-Lindholm muuttavat Yhdysvaltoihin harjoittelmaan

Karmi-Lindholm muuttavat Yhdysvaltoihin huippuvalmentajan oppiin

Jäätanssin suomenmestaripari Olesia Karmi ja Max Lindholm siirtyvät harjoittelemaan ja asumaan Yhdysvaltojen Cantoniin. Pari siirtyy huippuvalmentaja Marina Zouevan alaisuuteen. Kyseessä on yksi jäätanssimaailman tämän hetken menestyneimmistä valmentajista, joka luotsasi olympiavoittoon mm. kanadalaiset Tessa Virtue-Scott Moirin vuonna 2010 sekä yhdysvaltalaispari Meryl Davis-Charlie Whiten vuonna 2014. Zouevan talliin kuuluvat myös italialaiset maailmanmestarit Anna Capellini ja Luca Lanotte, MM-pronssimitalistit Maia ja Alex Shibutani sekä monia muita maailman huippuihin lukeutuvia pareja.

Uusi valmentaja sekä harjoituskeskus ovat tulleet suomalaisille tutuiksi kolmen viimeisen kesän ajalta. Kesäleirien aikana suomalaiset ihastuivat ammattimaisiin harjoitusolosuhteisiin, joita on vaikea löytää muualta. Huippupareja tuottavassa keskuksessa jokaisesta harjoittelun osa-alueesta vastaa siihen erikoistunut henkilö.

EM-kilpailussa tammikuussa Suomea edustanut pari kypsytteli ajatusta Yhdysvaltoihin muuttamisesta jo pitkin kevättä. Lindholmin varusmiespalveluksen päätyttyä 14. toukokuuta, pari on valmis lähtemään. Ympärivuotinen harjoittelu huippuvalmentajan alaisuudessa ei ole ilmaista, mutta ennakkoluuloton pari päätti silti ottaa riskin. Parin lähivuosien tavoite on nostaa sijoitusta EM-kilpailussa lähemmäs kymmentä ja saavuttaa sen lisäksi vuosittain edustuspaikka sekä GP- että MM-kilpailuihin. Parin pitkän tähtäimen tavoite on asetettu vuoden 2018 olympialaisiin.

– Meillä oli kaksi vaihtoehtoa. Jatkaa harjoittelua Suomessa tai ottaa iso askel ja satsata uraamme kunnolla. Tulimme siihen lopputulokseen, että nyt jos koskaan on muutoksen aika. Tavoitteemme ovat kovia ja ne vaikuttivat lähtöpäätökseemme. Uskomme Marina Zouevan tiimin mahdollistavan unelmamme saavuttamisen. Toivomme toki saavamme yhteistyökumppaneita Suomesta harjoittelumme tueksi, Max Lindholm sanoi.

– Valmentajamme Maurizio Margaglio on tehnyt jäätanssivalmentajana uskomattoman hyvää työtä, ja olemme hänelle todella kiitollisia. Haluamme kuitenkin lähteä kokeilemaan siipiämme ja katsoa mitä se tuo tullessaan, Olesia Karmi sanoi.

 


Maaliskuun Sähkäri on ilmestynyt 1.3.2024
Kauden 2023-24 kiertopalkinnot – ehdota palkittavaa nyt 26.2.2024