Uutiset

MM-kilpailut: Marigoldille hopeaa, Rockettes neljäs

Muodostelmaluistelun MM-kilpailut Hamilton, Kanada

Marigold IceUnitylle MM-hopeaa, Rockettes neljäs

Marigold IceUnity (Finland 1) voitti hopeaa varhain sunnuntai-aamuna Suomen aikaa päättyneissä muodostelmaluistelun MM-kilpailuissa Kanadan Hamiltonissa. Se hävisi kotiyleisön edessä kullan voittaneelle Kanadan Nexxice-joukkueelle (Canada 1) vain 0,67 pisteellä. Maansa ensimmäisen MM-mitalin muodostelmaluistelussa, pronssin, sai Venäjän joukkue Team Paradise (Russia 1). Suomen Rockettes (Finland 2) oli neljäs. Se hävisi pronssin vain 1,04 pisteellä.

Hallitseva maailmanmestari Marigold lähti vapaaohjelmaan lyhytohjelman toiselta sijalta. Varmoin ottein koko kauden vapaaohjelmansa luistellut helsinkiläisjoukkue (HL) ei sortunut tälläkään kertaa virheisiin, vaan luisteli ohjelman läpi vahvalla intensiteetillä ja teknisellä taidolla. Joukkueen Images of War ” sotavalokuvaajan näkemys sodasta” -teemainen ohjelma toi joukkueelle arvostetun vapaaohjelmakilpailun voiton. Kanadalaiset saivat vapaaohjelmasta täsmälleen samat pisteet 143,67, mutta koska suomalaiset olivat parempia komponenttipisteissä (osa-aluepisteet) merkittiin se myös vapaaohjelman voittajaksi. Joukkueen valmentaja Anu Oksanen oli tyytyväinen hopeaan, mutta sitäkin enemmän vapaaohjelmakilpailun ykkössijaan.

– Joukkue teki tänään hyvää työtä ja onnistui kokonaisuudessaan hyvin. Se keskittyi kylmän rauhallisesti omaan juttuunsa ja teki sen mitä osasi. Totta kai kulta jäi harmittavan pienen piste-eron päähän, mutta tämä on vahva hopea, johon emme voi olla pettyneitä.

Vaikka Rockettes, viime vuoden MM-kolmonen, jätettiinkin mitalien ulkopuolelle, luisteli se silti laadukkaan, ehjän ja virheettömän ohjelman. Vapaaohjelmassa se sijoittui kuitenkin vasta viidenneksi. Valmentaja Kaisa Arrateig oli ihmeissään pisteet kuultuaan. Elementtien vaikeustasot jäivät lyhytohjelman tapaan alemmas kuin mitä odotettiin.

– Joukkue onnistui mielestäni täydellisesti, mutta ei silti saanut elementeistä pisteitä. Harmittaa, että hyvin tehdystä työstä ei tullut palkintoa. Näin heti ohjelman jälkeen täytyy sanoa, että vaikka teen tätä joka päivä työkseni en löydä syytä, miksi meitä rokotettiin näin paljon, Arrateig harmitteli.

Suomelle hopea oli seniorisarjan 20. MM-mitali muodostelmaluistelussa.

Tulokset:

http://www.isuresults.com/results/wcsys2015/

Tulokset kärjen osalta:

  1. Team Canada 1 CAN 214,73 (Nexxice)
  2. Team Finland 1 FIN 214,06 (Marigold IceUnity)
  3. Team Russia 1 RUS 203,48 (Paradise)
  4. Team Finland 2 FIN 202,44 (Rockettes)
  5. Team Sweden 1 SWE 201,97 (Team Surprise)

 

Suomen Taitoluisteluliitto onnitelee lämpimästi Marigold IceUnitya MM-hopeasta.


Kesäkuun Sähkäri 7.6.2024
Henkilöstömuutoksia Taitoluisteluliitossa 5.6.2024