Uutiset

MM-kilpailut: Marigold toisena, Rockettes neljäs

Muodostelmaluistelun MM-kilpailut Hamilton, Kanada

Marigold lyhytohjelman toinen, Rockettes neljäs

Suomalaiset muodostelmaluistelujoukkueet lähtevät hyvistä asemista puolustamaan MM-kultaa ja -pronssia Kanadan Hamiltonissa käytävissä lajin MM-kilpailuissa. Hallitseva maailmanmestari Marigold IceUnity (Finland 1) on kilpailussa toisena pistein 70,39. Joukkue on vain 0,67 pisteen päässä kilpailua johtavasta Kanadan Nexxice-joukkueesta (Canada 1). Rockettes (Finland 2) on niukasti neljäntenä pistein 69,11. Kolmanneksi luisteli Ruotsin Team Surprise (Sweden 1). Joukkueiden väliset erot ovat hyvin pienet, joten vapaaohjelma tulee ratkaisemaan mitalien kohtalot.

Kilpailun ennakkosuosikin Marigold IceUnityn Bui Doi eli ”elämän pölyjä” -teemainen ohjelma soljui totuttuun tapaan tasaisesti ja varmasti. Ulospäin kaikki näytti hyvältä. Kuitenkin kahden elementin kohdalla tuomaristo (tekniset spesialistit) olivat nähneet huomautettavaa ja tekniset vaikeustasot putosivat tavoiteltua alemmaksi. Valmentaja Anu Oksanen oli tyytyväinen joukkueensa luisteluun, vaikka pistemenetys hiukan harmittikin.

– Hyvältähän tuo luistelu näytti vaikka harmittaakin, että annoimme teknisissä elementeissä tasoitusta muille. Huomenna vapaaohjelmassa on oltava äärimmäisen tarkka, virheisiin ei ole varaa, Oksanen sanoi.

Myös Rockettes-joukkueen La Fiesta lyhytohjelma oli vauhdikas ja varma. Joukkue nautti joka hetkestä jäällä. Valmentaja Kaisa Arrateig hehkuttikin suojattiensa suoritusta, vaikka Marigoldin tapaan myös Rockettes koki pisterokotuksia kahdessa elementissä: piirissä ja no hold blockissa.

– Se oli hyvä veto. Hiukan harmittaa nuo pari elementtiä, sillä olemme tehneet niiden kanssa hullunlailla töitä. Täytyy katsoa videolta tarkemmin, mikä niissä aiheutti tasomenetyksen. Olemme vain parin pisteen päässä johtavasta Kanadan joukkueesta, joten huomenna vapaaohjelma on vaan tehtävä täysillä, joukkueen valmentaja Kaisa Arrateig sanoi.

Kilpailussa on mukana 25 joukkuetta, 20 maasta.

MM-mitalien kohtalo ratkeaa lauantai-iltana klo 21.00 Suomen aikaa alkavassa kilpailussa.

Tulokset:

http://www.isuresults.com/results/wcsys2015/

Tulokset kärjen osalta:

1.    Team Canada 1 CAN 71.06 (Nexxice)            

2.    Team Finland 1 FIN 70.39 (Marigold IceUnity)

3.    Team Sweden 1 SWE 69.94 (Team Surprise)

4.    Team Finland 2 FIN 69.11 (Rockettes)            

5.    Team Russia 1 RUS 66.25 (Paradise)

Kilpailut televisiossa:

Lyhytohjelmat (pe-la yö) suora lähetys Yle Areenassa klo 01.00 alkaen
Kooste kilpailusta TV2:ssa lauantaina klo 17.40

Vapaaohjelmat lauantaina 11.4. suora lähetys Yle Areenassa klo 21.30 alkaen.
Kooste kilpailusta TV2:ssa sunnuntaina klo 11.50.


Kuulumisia ISU kongressista 17.6.2024
Talvilajien urheilija-apurahat myönnetty 14.6.2024