Uutiset

Muodostelmaluistelun MM-kilpailut Hamiltonissa 10.-11.4.

Muodostelmaluistelun MM-kilpailut Kanadan Hamiltonissa

Marigold ja Rockettes janoavat jättipottia MM-jäältä

Muodostelmaluistelun MM-kilpailut luistellaan 10.−11. huhtikuuta Kanadan Hamiltonissa.

Suomea kilpailussa edustavat Marigold IceUnity (Finland 1) ja Rockettes (Finland 2). Suomen joukkueet lähtevät kilpailuun vahvoina ennakkosuosikkeina: Marigold on hallitseva maailmanmestari, Rockettes MM-pronssimitalisti.

Neljä MM-kultaa urallaan voittaneella Marigold IceUnitylla on jälleen vain yksi tavoite: uusia MM-kulta. Unelmakauttaan luisteleva joukkue on odottanut MM-jäälle pääsyä malttamattomana. Joukkue on hionut valmentaja Anu Oksasen johdolla pieniä yksityiskohtia, mutta suuria muutoksia ei ohjelmiin ole tehty. Pientä jännitystä mukanaan tuo kanadalaisten mittojen mukaan tehty kaukalo, joka on useamman metrin kapeampi kuin Suomessa.

– 26 metriä leveä jää tuo mukanaan oman haasteensa varsinkin kuin vauhti on kova. Muutamissa elementeissä tila meinaa loppua. Olemme varautuneet siihen pienentelemällä jo kotona harjoituksissa jäätä teräsuojilla oikean kokoiseksi, Oksanen sanoi.

Kolme MM-kultaa urallaan voittanut Rockettes lähtee sekin perjantaina kultajahtiin. Kunnon ajoituksessa joukkue on ollut aina mestari. Siitä osoituksena mm. viime vuoden MM-pronssi, johon moni ei uskonut ailahtelevan alkukauden jälkeen. Valmentaja Kaisa Arrateig epäilee, että jo perjantain lyhytohjelmakilpailu saattaa määrätä mitalien kohtalot.

– Lyhytohjelmakilpailusta tulee varmasti tiukka ja se tulee määrittelemään paljon tässä kilpailussa. Me olemme tehneet hirmuisesti töitä saadaksemme varmasti etenkin tekniset vaikeustasot läpi. Jäisi todella kaivelemaan, jos homma olisi niistä kiinni, Arrateig pohti.

Vaikka Suomi onkin maailman menestynein muodostelmaluistelumaa 19 MM-mitalillaan, täytyy molempien joukkueiden venyä parhaimpaansa. Niskaan hengittää nälkäisiä joukkueita. Panoksia on nostanut etenkin viime vuoden hopeamitalisti Kanadan Nexxice (Canada 1), joka janoaa kultaa kotiyleisönsä edessä. Venäjän Paradise (Russia 1), viime vuoden nelonen, ei ole saavuttanut vielä MM-mitalia, joten tahto sen saavuttamiseksi on varmasti yksi kilpailun kovimmista.  Myös Ruotsin Team Surprise (Sweden 1), on jätetty mitalitaistojen ulkopuolelle parin viimeisen vuoden ajan, kuten myös Yhdysvaltojen Haydenettes (USA 1) jota ei tule myöskään unohtaa MM-mitaleja jaettaessa.

Aikataulu paikallista aikaa:

10.4. klo 18.00 Lyhytohjelmakilpailu
11.4. klo 13.00 Vapaaohjelmakilpailu ryhmä B, 15.00 ryhmä A

Kilpailut televisiossa:

Lyhytohjelmat (pe-la yö) suora lähetys Yle Areenassa klo 01.00 alkaen
Kooste kilpailusta TV2:ssa lauantaina klo 17.40

Vapaaohjelmat lauantaina 11.4. suora lähetys Yle Areenassa klo 21.30 alkaen.
Kooste kilpailusta TV2:ssa sunnuntaina klo 11.50.

Lisäinfo: http://www.isu.org/en/synchronized-skating/calendar-of-events/2015/04/isu-world-synchronized-skating-championships-2015

 

Suomen joukkueenjohtajana toimii Eeva Sunnari
Suomen tuomarina on Leena Laaksonen, ISU:n kutsumana teknisenä kontrollerina Sanna Kohi


Taitoluistelukirje ilmestynyt 17.5.2024
Taitoluistelun Tuki ry:n tuet kaudelle 2024–2025 15.5.2024