Uutiset

Taitoluistelun MM: Korpi lyhytohjelmassa

Korvella epäonninen päivä MM-jäällä

Kiira Korven MM-kilpailut Kiinan Shanghaissa päättyivät pettymykseen. Korpi epäonnistui pahoin lyhytohjelmassaan ja oli kilpailussa 31:s.  Kun 24 parasta selvitti tiensä jatkoon, oli suomalaisen kohtalo karsiutua MM-kilpailusta – ensimmäisen kerran urallaan.

Korpi aloitti ohjelmansa kolmoisflippi-yhdistelmällä, jossa flippi päätyi jäänpintaan. Normaalisti kokenut suomalaisluistelija ei moisesta hätkähdä, mutta tällä kertaa ohjelman keskivaiheilla ollut soolokolmoisritti sekä kaksoisaksel epäonnistuivat myös jääden kierroksitta eli nk. ilmapalloiksi. Näin ollen kummastakaan hypystä ei kertynyt pisteitä lainkaan. Edes ohjelman esittämisen osiot eli komponentit eivät riittäneet nostamaan luistelijaa tuloslistalla ylöspäin. Pistepottiin kertyi Korvelle vaatimattomat 41,11 pistettä.

Epäonnistuminen oli suomalaiselle luonnollisesti suuri pettymys. Tämänpäiväinen notkahdus oli jotain, mitä hänelle ei tapahdu edes harjoituksissa.

– Kyllä tämä oli shokki, Korpi sanoi heti suorituksensa jälkeen.

– En pystynyt nousemaan painetilanteessa alun epäonnistumisen jälkeen. Pasmat menivät jotenkin sekaisin ja aloin miettimään ohjelmaa eteenpäin, vaikka ei pitäisi. Yleensä pystyn hyvin pitämään ajatukset kasassa, mutta en tänään.

Loukkaantumiset ja niistä kuntoutuminen ovat pitäneet Korven pois MM-jäiltä kolmen vuoden ajan. Vuosi sitten leikkauspöydältä noussut urheilija on tehnyt määrätietoista työtä päästäkseen samalle tasolle, jolla oli ennen loukkaantumiskierrettä. Paluu kilpakentille tapahtui viime joulukuussa Zagrebissa. Juuri hypyt ovat ne, joissa hän ei ole päässyt vielä entiselle tasolleen. Leikattu akillesjänne ei sallinut vielä esimerkiksi kolmois-kolmois-yhdistelmän ja kolmoislutzin ottamista ohjelmistoon. MM-kilpailuun valmistautumista sotki osaltaan myös pitkittynyt flunssa poskiontelotulehduksineen. Kulunut kausi on vaatinut urheilijalta paljon.

– Takanani on rankka ja pitkä kausi. Eräänlainen henkinen väsymys paluusta kilpajäille kuntoutuksineen on tullut jälkikäteen. Sen kaltaista tuntemusta minulla oli, vaikka kiitollisuus onkin ollut päällimmäisenä tunteena, Korpi pohti.

Erittäin kovatasoisen lyhytohjelmakilpailun voitti Venäjän Elizaveta Tuktamysheva pistein 77,62. Venäläisillä on kaksoisjohto, sillä Elena Radionova on toisena, kuitenkin 8,11 pistettä Tuktamyshevalle jääneenä. Kolmantena on Japanin Satoko Miyahara 67,02.

http://www.isuresults.com/results/wc2015/index.htm

 


Lasten urheiluun yhteinen suunnanmuutos 19.6.2024
Kuulumisia ISU kongressista 17.6.2024