Uutiset

Coupe de Printemps: Versluis teki suomalaishistoriaa

Matthias Versluis teki suomalaista taitoluisteluhistoriaa: hyppäsi ensimmäisenä neloishypyn kilpailutilanteessa

Matthias Versluis on tehnyt suomalaista taitoluisteluhistoriaa. Suomalainen hyppäsi myöhään lauantai-iltana Luxemburgissa päättyneessä kansainvälisessä Coupe du Printemps -kilpailun vapaaohjelmassa neloishypyn, tulpin. Neloishyppy on ensimmäinen, jonka suomalaisluistelija on kilpailutilanteessa koskaan esittänyt. Itse kilpailussa Versluis sijoittui kokonaiskilpailun viidenneksi kauden parhailla pisteillään 169,89. Lyhytohjelman jälkeen mies oli kolmantena, vapaaohjelmassa hän oli seitsemäs. Vaikka neloishyppy toikin hänelle mukavan potin pisteitä, lähes kymmenen pistettä, verotti kolme kaatumista pisteitä. Neloishypyn onnistuminen oli kuitenkin iso askel suomalaisessa taitoluistelussa.

– Alun neloistulpin jälkeen ajatukseni herpaantuivat hiukan ja se vaikutti keskittymiseeni. Kaatumiset toivat mukanaan pientä väsymystä loppuohjelmaan. On kuitenkin hienoa, että sain tehtyä neloishypyn ohjelmaan, sanoi tyytyväinen Versluis.

Noin vuosi sitten polvileikkauksen läpikäynyt 20-vuotias luistelija on tehnyt määrätietoista työtä vaikeimpien hyppyjen saamiseksi ohjelmaan. Loukkaantuminen ja siitä toipuminen toivat epävarmuutta alkukauden kilpailuihin. Kunto on löytynyt vasta loppukaudesta.

– Olen vasta loppukaudesta alkanut päästä vauhtiin kilpailemisessa. Alkukausi oli todella vaikeaa ja loukkaantumisen jälkeen kilpaileminen jännitti liikaa. Nyt itsevarmuuteni alkaa olla kuitenkin kohdillaan.

Versluisin tavoite on edustaa Suomea ensi vuonna EM- ja MM-kilpailuissa. Helsingin MM-kilpailut kahden vuoden kuluttua on myös yksi tärkeä päätavoite.

– Neloishyppy on tärkeä, mikäli haluaa taistella arvokisoissa paremmista sijoituksista. Ensi kaudella tarkoitus olisi saada neloishyppy ja kolmoisakselit kulkemaan samassa ohjelmassa, Myllypuron Taitoluisteluklubia edustava Versluis tuumi.

Juniorit ja seniorinaiset kilpailussa

Luxemburgin kilpailussa saatiin suomalaisvoittaja, kun Tapparaa edustava Anni Järvenpää voitti kilpailun juniorisarjan. Järvenpää epäonnistui lyhytohjelmassa ja oli osion kymmenes, mutta voitti teknisesti vaikealla ohjelmalla vapaaohjelman keräten yhteispisteet 126,55. Emma Ignatius oli kilpailussa viides pistein 110,21 (lyhytohjelma 5./vapaaohjelma 6.). Jea Hyryläinen oli kahdeksas. (5./12.). Junioripoikien sarjassa Kasperi Riihimäki oli viides. Riihimäki oli lyhytohjelman viides ja vapaaohjelman kuudes.

Senioreissa Hanna Kiviniemi sijoittui mainiosti neljänneksi pistein 129,83. Kiviniemi oli lyhytohjelman jälkeen kahdeksantena, mutta onnistui vapaaohjelmassa ollen kolmas.
Kiira Korpi perui osallistumisensa kilpailuun, eikä ollut mukana.

Tulokset: http://coupeduprintemps.com/CdP2015/index.htm


Kutsu Suomen Taitoluisteluliiton kevätliittokokoukseen 20.4.2024 15.3.2024
Tuloksia: Sonja Henie Trophy 10.3.2024