Uutiset

ml junioreiden MM-kilpailut: Suomeen kultaa ja hopeaa!

Musketeersille MM-kultaa, Team Fintasticille hopeaa

Suomalaiset osoittivat ylivoimansa muodostelmaluistelussa ottamalla komeasti kaksoisvoiton junioreiden MM-kilpailussa Zagrebissa. Maailmanmestaruuteen nousi Musketeers (FIN1) pistein 172,98. Hopeaa sai Team Fintastic (FIN2) pistein 166,73. MM-pronssia otti Kanadan Les Supremes 162,09. Musketeers uusi kahden vuoden takaisen maailmanmestaruutensa kuten Team Fintastic hopeansa.

Hallitseva maailmanmestari Musketeers oli vasta toinen lyhytohjelmassa, mutta oli vapaaohjelman selvä ykkönen mahtipontisella Nälkäpeli-ohjelmallaan. Takaa-ajoasema toi joukkueelle sopivasti taistelutahtoa ja se venyikin kauden parhaaseen vapaaohjelmaansa. Valmentaja Anu Oksanen oli iloinen voiton varmistuttua.

– Joukkue teki sen mitä osasi ja luisteli rutiinilla hyvän ohjelman. Lyhytohjelman toinen sija eilen toi meille selvästi nälkää ja taistelutahtoa. Halusimme voittaa vapaaohjelman ja sen teimme, Oksanen sanoi.

Lyhytohjelman voittanut Team Fintastic luisteli Kahlimaton-ohjelmansa tyylikkäästi ja tarkasti, mutta jäi silti teknisesti parhaastaan. Yksi kaatuminen sekä vaikeustason jääminen myllyssä ykköseksi verottivat joukkueen teknisiä pisteitä niin, että myös Kanada nousi vapaaohjelmassa heidän edelleen. Komponenttipisteissä joukkue oli kuitenkin illan paras. Valmentaja Kaisa Arrateig oli ohjelman jälkeen pettynyt, vaikka uskoi hopean kirkastuvan ajan kanssa.

– Joukkue ei valitettavasti pystynyt tänään parhaaseensa. Kaatuminen sekä yllättävä tason alennus myllyssä harmittavat. Tämä ei ollut kokonaisuudessakaan meidän vuotemme, Arrateig pohti.

Suomalaisjunioreille menestys ei tullut yllätyksenä. Ennen kuin junioreille myönnettiin viralliset MM-kilpailut kaksi vuotta sitten, on Team Fintastic tai Musketeers voittanut epävirallisen MM-kilpailun World Challenge Cupin 12 kertaa, vuodesta 2001 lähtien. Team Fintasticilla voittoja on kahdeksan, Musketeersilla neljä. MM-kilpailut käydään vuoro vuosittain Challenge Cupin kanssa.

http://www.isuresults.com/results/syswjc2015/index.htm

Suomen Taitoluisteluliitto onnittelee molempia joukkueita upeasta tuloksesta!


Kesäkuun Sähkäri 7.6.2024
Henkilöstömuutoksia Taitoluisteluliitossa 5.6.2024