Uutiset

Junioreiden MM: Galay lyhytohjelmassa

Galayn MM-debyytti päättyi lyhytohjelmaan

Suomen Roman Galay ei yltänyt taitoluistelun junioreiden MM-finaaliin. Harmittava ajatusvirhe lyhytohjelmassa jätti lahtelaisen sijalle 36 pistein 45,06 eikä tie 24 finalistin joukkoon auennut. Kilpailun ylivoimaisessa johdossa on Japanin Shoma Uno pistein 84,87.

Galay aloitti Tango-teemaisen ohjelmansa lupaavasti lennokkaalla kolmoisflip-kolmoistulppi-yhdistelmällä ja napsautti vaadittavan kaksoisakselin kohdilleen. Soolokolmoislutz jäi kuitenkin vain kaksinkertaiseksi ja verotti pistepottia nelisen pisteen verran. Myös piruetit jäivät vaikeustasoiltaan totuttua alhaisemmiksi ja pienensivät osaltaan potentiaalista pistesaldoa, kuten myös aikavähennys.

Ensimmäisissä junioreiden MM-kilpailuissa esiintynyt, vasta 16-vuotias, Galay oli pettynyt suoritukseensa, sillä mahdollisuudet olisivat olleet paljon parempaan. Muutama viikko sitten käydyissä Pohjoismaiden mestaruuskilpailuissa Galay sai lyhytohjelmasta reilut 59 pistettä, jotka olisivat riittäneet MM-tasollakin helposti vapaaohjelmaan ja kohtuulliseen sijoitukseen.

– Tänään kyllä jännitti enemmän kuin yleensä. Erityisesti lutz harmittaa. Olin aivan rauhallinen alun yhdistelmän jälkeen, mutta ajattelin ehkä liian paljon puhdasta ohjelmaa, joka sitten kostautui, Galay sanoi.

Galaylle kilpailu oli kuluvan kauden viimeinen. Vaikka harmitus olikin päällimmäisenä mielessä, kertoi lahtelainen jo ensi kauden suunnitelmistaan. Viime syksynä alkanut yhteistyö Lahdessa, valmentaja Nuriya Pirogovan johdolla, jatkuu.

– Siirryn ensi kaudella ainakin kotimaassa kilpailemaan seniorisarjaan. Samalla otan ohjelmistooni kolmoisakselin, joka on mennyt jo harjoituksissa. Neloishyppykin on tavoitteena. Sitä harjoittelen kevään ja kesän aikana, Galay suunnitteli.

Tulokset http://www.isuresults.com/results/wjc2015/CAT001RS.HTM


Lasten urheiluun yhteinen suunnanmuutos 19.6.2024
Kuulumisia ISU kongressista 17.6.2024