Uutiset

Junioreiden MM: Saarinen lyhytohjelman kahdeksas

Saarinen avasi MM-taitoluistelut onnistuneesti ja on kahdeksantena

Jenni Saarinen onnistui Tallinnassa pidettävien junioreiden MM-kilpailujen lyhytohjelmassa ja on kilpailussa kahdeksantena. Tapparan Taitoluistelua edustava suomalaislupaus luisteli vaativan ohjelman, josta hän ansaitsi omat uudet ennätyspisteet 55,43. Kilpailun johdossa on Venäjän kaksikko Evgenia Medvedeva pistein 68,48 ja Serafima Sakhanovich 63,09. Venäläisten jälkeen kilpailu on tasainen.

Vasta 15-vuotias Saarinen aloitti ohjelman onnistuneella kolmoistulppi-kolmoistulppi-yhdistelmällä. Ohjelma sisälsi myös kolmoislutzin ja kaksoisakselin. Ainoa kauneusvirhe sattui juuri lutzin alastulossa, jossa hän joutui ottamaan hieman tukea jäästä. Flamenco-teemaisen ohjelman piruetit ja askeleet sekä ohjelman osa-alueet arvioitiin kilpailussa kuitenkin korkeatasoisiksi. Saarinen oli syystäkin tyytyväinen uran parhaaseen MM-lyhytohjelmatulokseen. Viime vuonna sijoitus lyhytohjelman jälkeen oli sama.

–  Olen todella tyytyväinen ohjelmaani tänään. Onnistuneen kolmois-kolmois.yhdistelmän jälkeen koetin ajatella tekeväni elementti kerrallaan. Silti ennen lutzia tunsin hiukan täriseväni. Siinä oli pientä puristusta, mutta onneksi sain hypyn tehtyä, Saarinen kertasi tunnelmiaan.

Viime vuoden MM-kilpailussa Saarinen sijoittui 13:nneksi. Sijoittuminen kymmenen parhaan joukkoon tietäisi Suomelle kahta paikkaa ensi vuoden nuorten MM-kilpailuun. Vapaaohjelma luistellaan perjantai-iltana. Sijoituksesta nuori suomalainen ei ota paineita.

– En ajattele, että minun on pakko sijoittua kympin joukkoon. Lähden samalla ajatuksella kuin tänäänkin eli yksi asia kerrallaan, Saarinen suunnitteli.

Perjantaina luistellaan myös miesten lyhytohjelmakilpailu, jossa Suomea edustaa Roman Galay.

Tulokset:

http://www.isuresults.com/results/wjc2015/index.htm

 


Taitoluistelukirje ilmestynyt 17.5.2024
Taitoluistelun Tuki ry:n tuet kaudelle 2024–2025 15.5.2024