Uutiset

Muodostelman SM-kilpailut 28.2.-1.3.2015 / Noviisien tulokset

Muodostelmaluistelun SM-kilpailut, Tampere 28.2.-1.3.2015

Noviisisarjan Suomen mestaruus Finettesille

Tampereen muodostelmaluistelun SM-kilpailut käynnistyivät lauantaina iltapäivällä noviisisarjan mestaruuskamppailulla. Helsingin Taitoluisteluklubin Finettes korjasi voiton pistein 59,93. Viime vuoden mestari, Helsingfors Skridskoklubbin Team Dynamique taipui hopealle 57,10 pisteellä. SM-pronssia otti Helsingin Luistelijoiden Starlights pistein 56,26.

Finettes luisteli Rakkautta juna-asemalla-teemaisen vapaaohjelmansa tyylikkäästi ja siististi. Siirtymisessä tapahtunut kaatuminenkaan ei haitannut kokonaisuutta. Joukkueen kapteeni Aino Sadeniemi oli riehakkaan onnellinen heti pisteet kuultuaan.

– Olemme iloisia ja tyytyväisiä, sillä olemme tehneet todella kovaa työtä koko kauden ajan. Lähdimme hakemaan kultamitalia, vaikka tiesimme, että tällä kaudella on ollut tasaista kamppailua kärkijoukkueiden kesken.

Viime vuoden Suomen mestarijoukkue Team Dynamique esitti vapaaohjelmassaan kypsää ja vauhdikasta luistelua Viikinkiprinsessan tarina-ohjelmassaan. Muutama virhe kuitenkin verotti Helsingfors Skridskoklubbia edustavan joukkueen pistesaalista. Valmentaja Nina Kaartinen arvioi joukkueen suoritusta hetki tulosten selviämisen jälkeen.

– Aamun harjoitus oli hieman epävarma, ja olen ylpeä siitä, että joukkue onnistui kasaamaan itsensä kilpailusuoritukseen. Ohjelmaan jäi pientä parantamisen varaa. Vaikka kulta oli tietenkin tavoitteena, hopea on hyvä suoritus tasokkaassa kilpailussa.

Helsingin Luistelijoiden Kaunotar ja hirviö-teemainen vapaaohjelma oli kaunis kokonaisuus. Starlightsille sattui kuitenkin ohjelman loppumetreillä harmittava kaatuminen, joka maksoi joukkueelle yhden pisteen ja kilpailun hopeasijan. Starlights uusi viimevuotisen pronssimitalinsa.

–  Ohjelmamme oli ihan hyvä kokonaisuus ilman viimeistä kuviota, jossa kaatuminen sattui. Mitali on kuitenkin hyvä saavutus, kommentoi joukkueen valmentaja Anna Karjalainen.

http://www.figureskatingresults.fi/results/1415/MLSM15/index.htm

4 Valley Bay Synchronics ESJT 49.06 4
5 CrystalBlades TAPTL 48.78 5
6 Dream Steps EVT 48.32 6
7 Sun City Synchro VG-62 46.65 7
8 Aurora Borealis OLK 45.23 8
9 Blue Arrows ETK 44.91 9
10 Ice Energy KULS 43.96 10
11 Diamond Edges KAARI 43.73 11
12 Chicas del Amor RJT 41.78 12

Kuulumisia ISU kongressista 17.6.2024
Talvilajien urheilija-apurahat myönnetty 14.6.2024