Uutiset

Muodostelman SM-kilpailut 28.2.-1.3.2015 / lyhytohjelmien tulokset


Marigold IceUnity SM-lyhytohjelmakilpailun voittoon, taistelu MM-paikoista käy kuumana

Tampereella luisteltiin lauantaina muodostelmaluistelun SM-kilpailujen lyhytohjelmat. Lyhytohjelman voitti Helsingin Luistelijoiden Marigold IceUnity. Kilpailun toisella sijalla on Helsingfors Skridskoklubbin Team Unique ja kolmantena Helsingin Taitoluisteluklubin Rockettes. Espoon Taitoluisteluklubia edustava Revolutions on lyhytohjelman neljäs.

Marigold IceUnity luisteli Vietnamin sotaa kuvaavan ja dramaattisen Bui-Doi-lyhytohjelmansa vakuuttavasti ja otti jälleen kerran yleisönsä. Tuomarit palkitsivat joukkueen huimalla 73,68 pisteen potilla.

–          Kauden parhaat pisteet, joten olemme todella tyytyväisiä. Pyrimme jokaisessa harjoituksessa olemaan parempia kuin edellisessä treenissä. Siksi olemme olleet koko kauden hyvässä kunnossa, kertoi Sanni Levy, joukkueen kapteeni.

Team Uniquen Free Your Mind-lyhytohjelma oli sähäkkä kokonaisuus, ja joukkue ilmoittautui 71,10 pisteellään mestaruustaisteluun vain reilun kahden ja puolen pisteen erolla Marigoldiin. Ohjelma uusittiin kesken kauden, ja vasta nyt joukkue venyi siinä parhaaseen suoritukseensa. Joukkueen kapteeni Minttu Palsolan tunteet olivat pinnassa ohjelman jälkeen.

–          Emme ole saaneet tällä kaudella vielä sitä mitä olemme hakeneet, ja nyt saimme. Lähdimme ohjelmaan mennään eikä meinata-mentaliteetilla ja laitoimme kaiken peliin.

Rockettes esitti La Fiesta -aiheisen lyhytohjelmansa terävästi ja kovalla tempolla ja ansaitsi suorituksestaan 69,24 pistettä.

–          Luistelu tuntui tänään hyvältä ja liukuvalta. Saimme aikaan ehjän kokonaisuuden. Pisteisiinkin täytyy olla tyytyväinen, kertoi Rockettesin kapteeni Anna Vuorela.

Neljännen sijan lyhytohjelmakilpailussa otti Espoon Taitoluisteluklubin Revolutions pistein 50,46. Joukkue ei aivan päässyt omalle tasolleen, sillä ohjelmassa sattui peräti kaksi kaatumista, mikä verotti espoolaisten pistesaalista.

Suomella on kevään MM-kilpailuihin kaksi paikkaa. Marigold IceUnity johtaa kilpailusijoitusten perusteella MM-valintatilastoa, mutta niin Team Unique kuin Rocketteskin mielivät päästä kisakoneeseen. Sunnuntain vapaaohjelmakilpailusta onkin syytä odottaa varsinaista jännitysnäytelmää.

http://www.figureskatingresults.fi/results/1415/MLSM15/index.htm


Musketeers junioreiden SM-johdossa

Junioreiden kilpailua johtaa HL:n Musketeers pistein 60,86. Niukasti kakkosena on HTK:n Team Fintastic. Kolmantena on Oulun Luistelukerhon Stella Polaris.

Kahden valintakilpailun ykkönen, HL:n Musketeers, lähti pienenä ennakkosuosikkina SM-jäille. Joukkue luisteli Pahan pauloissa-ohjelmansa siististi ja rauhallisesti. SM-kisaa varten joukkue on hakenut ohjelmaan lisää sisältöä ja fiilistä. Ohjelma oli lauantaina yhtä aikaa dramaattinen ja tanssillinen.

– Vapaaohjelmaan lähdemme taistelemaan. Tavoitteenamme on uusia viimevuotinen mestaruus, joukkueen kapteeni Camilla Sundgren sanoi.

Myös Team Fintastic oli tyytyväinen Tonight is the Night-lyhytohjelmaansa. Joukkue venyi illan kilpailusuorituksessa jopa aamun harjoitusta parempaan. Ero Musketeersiin on vain 1,26 pistettä.

Klassisen ja kauniin lyhytohjelman luistellut Oulun joukkue, joka ei ole toistaiseksi urallaan SM-mitalia, keräsivät lyhytohjelmallaan 53,98 pistettä. Pronssille mielii useampikin tasainen joukkue, kuten Naantalin Sun City Swing ja HSK:n Team Mystique. Varsinkin pronssitaistosta tulee mielenkiintoinen.

http://www.figureskatingresults.fi/results/1415/MLSM15/index.htm

 


Kesäkuun Sähkäri 7.6.2024
Henkilöstömuutoksia Taitoluisteluliitossa 5.6.2024