Uutiset

Muodostelman SM-kisan 28.2.-1.3. ennakkotunnelmat

Muodostelmaluistelijat kilpailevat SM-mitaleista sekä MM-edustuksista viikonloppuna Tampereella

lehdistötiedote

Muodostelmaluistelun Suomen mestaruuksista kilpaillaan 28. helmikuuta–1.maaliskuuta Tampereen jäähallissa. Seniorisarjassa luistelee neljä joukkuetta: Marigold IceUnity, Revolutions, Rockettes ja Team Unique. Junioreissa ja noviiseissa on mukana kummassakin 12 joukkuetta. Yhteensä viikonlopun aikana kilpailee lähes 700 luistelijaa.

Seniorijoukkueille kilpailu on tärkeä, sillä Suomen mestari valitaan automaattisesti Kanadan Hamiltonissa huhtikuussa luisteltaviin lajin MM-kilpailuihin. Toiseksi MM-edustajaksi valitaan kahdesta syksyn valintakilpailusta sekä SM-kilpailusta pienimmän lukuarvon kerryttänyt joukkue.

Hallitseva Suomen ja maailmanmestari Marigold IceUnity on hallinnut syksyn kotimaisia valintakilpailuja. Voidaan pitää jo lähes varmana, että joukkue on toinen MM-lähtijä. Silti se joutuu pistämään parastaan ennakkoon tasaisessa SM-mittelössä.

– On pieni helpotus että tällä kertaa MM-paikasta kisaaminen ei ole se pääjuttu, vaan voimme keskittyä itse SM-kisaan. Valmistautumiseen sillä ei ole ollut kuitenkaan merkitystä. Tavoitteenamme on voittaa SM-kulta, joukkueen valmentaja Anu Oksanen sanoi.

Rockettes ja Team Unique, aiempien vuosien maailmanmestareita kumpikin, mielivät molemmat voittaa lajin Suomen mestaruus ja saavuttaa siten toinen MM-edustuspaikka. Kummallakin on siihen hyvät mahdollisuudet. Nähtäväksi jää myös, kuinka lähelle ennakkosuosikkeja pääsee espoolaisjoukkue Revolutions.

SM-kilpailun juniorisarjan ennakkosuosikkeina ovat alkukauden näyttöjen perusteella helsinkiläiset Musketeers (HL) ja Team Fintastic (HTK), jotka on jo valittu edustamaan Suomea nuorten MM-kilpailuihin Zagrebiin maaliskuussa. Viime vuosien aikana kahden helsinkiläisjoukkueen etumatkaa on kuronut kiinni useampikin joukkue.  SM-mitaleille mielii mm. Naantalin Sun City Swing, Espoon Valley Bay Synchro, HSK:n Team Mystique sekä Stella Polaris Oulusta. Noviisisarjassa mestaruutta puolustaa HSK:n Team Dynamique.

SM-kilpailut käydään mitalitaiston ohella juhlavissa tunnelmissa. Laji viettää tänä vuonna 30-vuotisjuhlaansa Suomessa. Juhlan kunniaksi Tampereen jäähallissa on nähtävillä historianäyttely.

Maailmanlaajuisesti laji elää niin ikään jännittäviä aikoja. Kansainvälinen Olympiakomitea päättää kevään aikana, valitaanko muodostelmaluistelu olympialajiksi vuoden 2018 kisoihin Etelä-Koreaan. Suomalaisittain päätös olisi merkittävä, sillä Suomi on maailman menestynein muodostelmaluistelumaa.

– Mielenkiinnolla ja innolla odotamme päätöstä. Olemme päässeet nopeasti haaveesta ja unelmasta tähän pisteeseen. Uskon, että muodostelmaluistelu joukkuetaitolajina olisi erinomainen lisä olympiaohjelmistoon, Anu Oksanen sanoi.

Lauantai 28.2.
klo 14:15 Avajaiset
klo 15:00 Noviisien vapaaohjelmakilpailu
n. klo 17:20 Junioreiden lyhytohjelmakilpailu
n. klo 19:30 Senioreiden lyhytohjelmakilpailu
n. klo 20:20 Noviisien palkintojenjako

Sunnuntai 1.3.
klo 13:00 Junioreiden vapaaohjelma
n. klo 15:25 Senioreiden vapaaohjelma
n. klo 16:20 Junioreiden ja senioreiden palkintojenjako

Lisäinfo järjestäjän Tappara Taitoluistelun sivuilta: www.muodostelmaluistelusm2015.fi

Kilpailusta Live Stream -lähetys osoitteessa: www.sporttv.fi/taitoluistelu


 


Taitoluistelukirje ilmestynyt 17.5.2024
Taitoluistelun Tuki ry:n tuet kaudelle 2024–2025 15.5.2024