Uutiset

ML French Cup, Rouen, Ranska 30.-31.1.2015/tuloksia

French Cup, Rouen, Ranska 30.-31.1. 

Suomalaisjoukkueet johtoasemissa lyhytohjelmakilpailun jälkeen

Noviiseille kilpailun neloisvoitto

Ranskan Rouenissa luisteltava muodostelmaluistelun French Cup käynnistyi todellisissa suomalais- ja erityisesti helsinkiläisväreissä. Marigold IceUnity voitti myöhään perjantai-iltana luistellun senioreiden lyhytohjelmakilpailun pistein 68,68. Toisella sijalla ennen lauantain vapaaohjelmia on Rockettes 66,62 pisteellä ja kolmantena Team Unique pistein 65,50.

Helsingin Luistelijoiden Marigold IceUnity esitti koskettavan ja mahtipontisen Bui-Doi-lyhytohjelmansa virheittä ja hyvällä intensiteetillä. Lyhytohjelman kärkisija heltisi reilun kahden pisteen erolla Helsingin Taitoluisteluklubin Rockettesiin, jolle sattui muutoin hyvin sujuneessa La Fiesta -ohjelmassaan kaatuminen kesken siirtymän.

Helsingfors Skridskoklubbia puolestaan kotimaassa edustavan Team Uniquen kesken kauden uusittu lyhytohjelma Free your mind on valmistunut nopeasti ja ansaitsi pisteet 65,50 jotka pitivät joukkueen kilpailun kärjessä aivan viime hetkille saakka. Pieni kaatuminen siirtymäosiossa ei varsinaisesti haitannut suoritusta, mutta vaikutti hieman joukkueen pistesaaliiseen.

Neljäs seniorisarjan suomalaisjoukkue, Espoon Taitoluisteluklubin Revolutions, esitti sähäkän ja tarkkuutta vaativan ohjelmansa tyylikkäästi ja ansaitsi suorituksestaan 50,58 pistettä sekä lyhytohjelmakilpailun kahdeksannen sijan.

Juniorisarjan kilpailussa ykköspaikalle karkasi lyhytohjelmakilpailussa Kanadan Les Supremes Juniors pistein 60,66. Helsingin Taitoluisteluklubia kotimaassa edustava Team Fintastic on toisena ja iskuetäisyydellä, 60,12 pisteen saaliilla. Venäjän Junost RSVPU nappasi lyhytohjelman kolmannen sijan pistein 58,82.

Espoon Jäätaitureiden Valley Bay Synchro on kilpailussa neljäntenä (52,18), Naantalin VG-62:n Sun City Swing kuudentena (44,10). Seitsemänneksi lyhytohjelmakilpailussa sijoittui Etelä-Vantaan Taitoluistelijoiden Ice Steps (36,50).

Noviisisarjan palkintosijat jaettiin niin ikään suomalaisjoukkueiden kesken, kun Helsingin Luistelijoiden Starlights nappasi voiton 59,39 pisteellä, Helsingin Taitoluisteluklubin Finettes sijoittui toiseksi pistein 58,84 ja Helsingfors Skridskoklubbin Team Dynamique kolmanneksi pistein 53,83. Noviisikilpailun suomalaisvyörytyksen täydensi Etelä-Vantaan Taitoluistelijoiden Dream Steps neljännellä sijallaan (47,08) ennen isäntämaa Ranskan Team Jeanne D’arcia (43,47).

Junioreiden ja senioreiden vapaaohjelmakilpailut luistellaan lauantaina klo 15.30 (Suomen aikaa) alkaen.

 

Senioreiden lyhytohjelmakilpailun tuloksia:

1. MARIGOLD ICE UNITY         FIN                      68.68

2. ROCKETTES                              FIN                      66.62

3. TEAM UNIQUE                       FIN                      65.50

8. REVOLUTIONS                        FIN                      50.58

 

 

Junioreiden lyhytohjelmatuloksia:

1. LES SUPREMES JUNIORS    CAN                    60.66                 

2. TEAM FINTASTIC                FIN                   60.12                 

3. JUNOST RSVPU                     RUS                     58.82                 

4. VALLEY BAY SYNCHRO        FIN                      52.18

6. SUN CITY SWING                 FIN                      44.10

7. ICE STEPS                             FIN                      36.50

Noviisikilpailun tuloksia:

1. STARLIGHTS, FIN                   59.39

2. FINETTES, FIN                         58.84

3. TEAM DYNAMIQUE, FIN          53.83

4. DREAM STEPS, FIN                  47.08

********************************
***********************

Ranskaan on matkustanut huima määrä suomalaisjoukkueita. Kilpailut alkavat perjantaina iltapäivällä noviisien vapaaohjelmilla sekä juniori- ja seniorisarjan lyhytohjelmilla. Kilpailua voi seurata reaaliajassa livestreamin kautta (linkki alla).

Suomen joukkueet:

Seniorit:

Marigold Ice Unity, HL

Rockettes, HTK

Team Unique, HSK

Revolutions, ETK


Juniorit:

Team Fintastic, HTK

Ice Steps, EVT

Sun City Swing, VG-62

Valley Bay Synchro, EsJt

 

Noviisit:

Team Dynamique, HSK

Finettes, HTK

Starlights, HL

Dream Steps, EVT

Tuomareina Suomesta Leena Laaksonen ja Anna Tarkkala-Hellström. Järjestäjän kutsumana ylituomarina Mika Saarelainen.

Muodostelma olympiajäille?

Maalis-huhtikuussa selviää, tuleeko muodostelmaluistelusta olympialaji.

Ranskan Rouenissa 30.1.-1.2. järjestettävä kilpailu on järjestyksessään jo 21. French Cup. Tänä vuonna paikalle saapuu myös Kansainvälisen Olympiakomitean (IOC) tarkkailijaryhmä. He havainnoivat kilpailua paikan päällä ja tekevät näkemästään raportin.

French Cup valittiin tarkkailukilpailuksi, sillä kilpailu on vuosittain erittäin suosittu ja kovatasoinen. Roueniin saapuu tänäkin vuonna joukkueita suomalaisten lisäksi mm. Ruotsista, Kanadasta, USA:sta, Japanista ja Australiasta.

Taustatyötä on tehty pitkään ja yksi vastuuhenkilöistä on Kansainvälisen luisteluliitto ISU:n hallituksen suomalaisjäsen Marie Lundmark. Yhdessä Peter Krickin (ISU Sport Manager, Figure Skating) ja Sinikka Kuusniemen kanssa Marie kävi tammikuun alkupuolella paikan päällä tutustumassa French Cupin olosuhteisiin ja etukäteisjärjestelyihin.

Sinikka Kuusniemi toimii kilpailussa roolissa "Regional Event Coordination Assistant (RECA)".

French Cupin sivut: http://www.frenchcup.fr/

Livestream: http://www.frenchcup.fr/en/event-info/live/frenchcup2015/


Toimistomme on suljettu 30.5. 30.5.2024
Suomen Taitoluistelusäätiön tukipäätökset 2024 29.5.2024