Uutiset

Taitoluistelun EM: Kiira Korpi neljäntenä

Korpi onnistui EM-lyhytohjelmassa ja on neljäntenä

Kiira Korpi onnistui EM-kilpailujen lyhytohjelmassa ja on neljännellä sijalla kauden toistaiseksi parhailla pisteillään 60,60. Kilpailun kärjessä on odotetusti venäläiskolmikko Elizaveta Radionova huippupisteillä 70,46. Toisena on Elizaveta Tuktamysheva 69,02 ja kolmantena Anna Pogorilaya 66,10.

Yleisö kannusti suomalaista villisti. Tunnelmasta nauttinut Korpi käänsi tuen voitokseen, toisin kuin aiemmin jolloin hän omien sanojensa mukaan yritti jopa sulkea yleisön mielestään.

– Annoin vaan mennä. En odottanut ihan näin suurta kannustusta. Olin siitä niin innoissani, että meni jopa hiukan tunteilun puolelle. Tunsin, että ihmiset toivoivat minun onnistuvan, Korpi sanoi.

Korven hypyt napsahtivat kohdilleen, lukuun ottamatta pientä kauneusvirhettä kaksoisakselin alastulossa. Komponentti- eli esittämispisteet kohosivat odotetusti korkeiksi, yli seitsemän. Akselin lisäksi vain taivutuspiruetti jäi suunniteltua alhaisemmaksi, tasolle kaksi.

Kahden vuoden tauon jälkeen arvokilpailujäillä luistellut Korpi oli tyytyväinen päivän suoritukseen. Lauantain vapaaohjelmaan hän lähtee nauttimaan jälleen luistelusta, eikä suostu ottamaan mitalipaineita harteilleen. Toipuminen akillesjänteen leikkauksesta on jo voitto sinänsä.  

– Tiedän, että ohjelmani ei näissä kisoissa ole vielä teknisesti ihan samalla tasolla kuin kärkikolmikolla, mutta oma vahvuuteni on komponenttipuolella, Korpi sanoi.

Naisten vapaaohjelmat luistellaan lauantaina.

 

http://www.isuresults.com/results/ec2015/index.htm

 


Vuoden 2024 OKM:n seuratuet myönnetty 12.4.2024
Helsinki Rockettes toisena ja Team Unique neljäntenä MM-kilpailuissa Kroatiassa 5.4.2024