Uutiset

EM2015: Virtanen lyhytohjelman 15:s

Valtter Virtanen kevyesti finaaliin

Valtter Virtanen luisteli itsensä kevyesti Tukholmassa alkaneiden taitoluistelun EM-kilpailujen vapaaohjelmaan. Virtanen sijoittui lyhytohjelmassa 15:nneksi pistein 58,31 ja oli näin 24 finalistin joukossa. Suomalainen selvitti ensimmäisen kerran tiensä EM-finaaliin.

Neljänsiin EM-kilpailuihinsa osallistuva keravalainen aloitti ohjelmansa kolmoistulppi-kolmoistulppi-yhdistelmällä. Ensimmäinen hypyistä jäi jokseenkin paikoilleen, mutta hän pystyi silti hyppäämään toisen kolmoistulpin perään. Luistelija itse kutsui ensimmäistä tulppia kriminaaliksi, mutta onneksi rutiini auttoi viemään yhdistelmän läpi.  Myös kaksoisakselin alastulon hän sai pidettyä pienen taistelun jälkeen. Soolokolmoisritti oli sen sijaan näyttävä, kuten myös piruetit ja askelsarjat joista hän ansaitsi lähes kaikista nelostasot. Herkän La vie en rose -koreografian tulkitsijana, Virtanen sai paljon kehuja ohjelmakokonaisuudesta.

27-vuotias lääketieteen opiskelija oli syystäkin iloinen suorituksensa jälkeen.

– Kyllä ohjelma ja sijoitus lämmittää mieltä. Koetin lähestyä ohjelmaa nautinnon kautta. Onnistuin siinä ja varsinkin kaksoisakselin jälkeen pystyin rentoutumaan loppuohjelmassa.

– Vapaaohjelman hyppysisältöä pohdimme vielä valmentajan kanssa erikseen, Virtanen suunnitteli.

Kilpailun johdossa on Espanjan Javier Fernandez pistein 89,24. Venäjän Sergei Voronov on toisena 81,06 ja Tšekin Michal Brezina kolmantena 80,86.

Miesten vapaaohjelmat luistellaan perjantaina.

Tulokset: http://www.isuresults.com/results/ec2015/index.htm

 


Kesäkuun Sähkäri 7.6.2024
Henkilöstömuutoksia Taitoluisteluliitossa 5.6.2024