Uutiset

EM2015: Karmi-Lindholm jäätanssifinaaliin

Karmi-Lindhom jäätanssin EM-finaaliin

Jäätanssijat Olesia Karmi-Max Lindholm selvittivät tiensä vapaatanssiin taitoluistelun EM-kilpailuissa keskiviikkona. Suomalaiset sijoittuivat lyhyttanssikilpailussa 20:nneksi pistein 46,98 ja olivat viimeinen finaalipaikan saavuttanut pari.

Suorituksen jälkeen jatkopaikka näytti pitkään saavuttamattomalta. Pari oli pettynyt pisteisiinsä, sillä luistelu tuntui hyvältä eikä kumpikaan havainnut suurempaa virhettä ohjelman aikana. Piste-erittelyjä katsottuaan tuomarit olivat kuitenkin löytäneet moitittavaa mm. ajoituksessa.

Kun myöhemmissä ryhmissä luistelleita pareja jäi tarvittava määrä suomalaisten taakse, muuttui harmitus riemuksi.

– Sydän hakkasi kun toivoimme, että joku pareista jäisi taaksemme. Ja lopulta näin kävikin. Olemme ehdottoman tyytyväisiä finaalipaikasta, sillä meillä on vapaatanssissa vielä paljon näytettävää, Lindholm sanoi.

– Olo on helpottunut . Olisimme toivoneet jatkopaikkaa paremmalla suorituksella, mutta hyvä näin. Karmi täydensi.

Kilpailua johtaa Ranskan Gabriella Papadakis-Guillaume Cizeron pistein 71,06. Venäjän Elena Ilinykh-Ruslan Zhiganshin ovat toisena pistein 69,94 ja Italian Anna Cappellini-Luca Lanotte kolmantena pistein 69,63. Vapaatanssi luistellaan torstaina.

http://www.isuresults.com/results/ec2015/index.htm


Kevätliittokokouspäivä summasi kauden 2023-2024 20.4.2024
Maajoukkue kaudelle 2024–2025 nimetty 16.4.2024