Uutiset

20.-24.1. Skate Helena, Belgrad/Lindfors voittoon, Louhikoski kolmas

20.-24.1.2015 8th Europa Cup Skate Helena, Belgrad, Serbia

Vapaaohjelmat:

Viveca Lindfors (15) voitti Belgradissa käydyn kansainvälisen Skate Helena -kilpailun seniorisarjan. Ensimmäisen kansainvälisen seniorisarjan voiton napannut Lindfors oli selvä ykkönen molemmissa ohjelmissa ja keräsi kokonaispisteet 143,33.

Loisteliaan ja vaikean lyhytohjelman kolmois-kolmois -yhdistelmällä ja kolmoislutzilla tehnyt suomalainen onnistui kohtuullisesti myös vapaaohjelmassa. Hyvänä hyppääjänä tunnetun Lindforsin ohjelma sisälsi mm. kaksi kolmoislutzia. Tavoitteena ollut kolmois-kolmois -yhdistelmä jäi sen sijaan uupumaan, mutta varastosta löytyy erilaisia variaatioita.

– Halusin päästä kolmois-kolmois -yhdistelmän myös vapaaohjelmassa. Kun ensimmäinen tulppi-tulppi -yhdistelmä ei onnistunut, oli minulla ajatuksena yrittää kolmoislutz-kolmoistulppi -yhdistelmää myöhemmin, mutta nyt molempien yhdistelmien väliin tuli kaksoiskolmoset.  Oli hiukan jännitystä mukana, Lindfors sanoi.

Virpi Horttanan valmennettava, Lindfors, on vuoden 2015 naisten SM-pronssimitalisti. Naisten sarjan toinen suomalaisedustaja Emilia Toikkanen oli kuudes pistein 96,84.

Doris Louhikoski nousi noviisisarjan kokonaiskilpailun kolmanneksi pistein 79,63. Louhikoski oli lyhytohjelman neljäs, mutta vapaaohjelmassa peräti toinen. Vapaaohjelma sisälsi mm. kolmoislutzin, vaikkakaan ei aivan täydellisellä alastulolla. Suomalaismenestystä täydensi Monica Lindfors – Viveca Lindforsin nuorempi sisko – sijoittumalla neljänneksi pistein 78,25. Lindfors luisteli kaksi lähes puhdasta ohjelmaa: lyhytohjelmassa hän oli kolmas, vapaaohjelmassa viides.

Jenny Leppänen sijoittui juniorisarjassa seitsemänneksi pistein 87,33. Leppänen kohenteli vapaaohjelmalla sijoitustaan nousten 11 sijalta vapaaohjelman seitsemänneksi. Jea Hyryläinen nousi niin ikään kokonaistuloksissa ollen 13:s. Hän oli lyhytohjelman 19:s ja vapaaohjelmassa kymmenes yhteispistein 82,34.

Senioreiden tulokset: http://www.skatehelena.org/html%202015/CAT307RS.HTM

Junioreiden tulokset: http://www.skatehelena.org/html%202015/CAT305RS.HTM

Noviisien tulokset: http://www.skatehelena.org/html%202015/CAT303RS.HTM

Onnittelememme mitalisteja!

Lyhytohjelmat:

Viveca Lindfors teki nappisuorituksen ja johtaa seniorinaisten kilpailua ylivoimaisesti, yli kymmenellä pisteellä, lyhytohjelman jälkeen.  Vivecan  onnistunut lyhytohjelma toi hänelle kokonaispisteet  52,62. Kilpailutilanteessa onnistui ensimmäistä kertaa myös kolmoistulppi-kolmoistulppi -yhdistelmä. Soolohyppy kolmoislutz oli niin ikään laadukas ja ilmava. Kaikki kolme piruettia pyörivät korkeimman eli nelostason arvoisesti.Toinen Suomen edustaja Emilia Toikkanen on neljäntenä yhteispistein 33,92. Emilian pistesaldoa verotti epäonni hypyissä.

Junioreissa Jenny Leppänen on sijalla 11 pistein 28,95. Jennyllä oli pientä epäonnea hyppy-yhdistelmässä sekä soolokolmoishypyssä. Suomen toinen junioriedustaja Jea Hyryläinen on sijalla 19. pistein 25,41. Myös Jealla oli vaikeuksia hyppy-yhdistelmässä, joka jäi viivoille.

Noviisityttöjen lyhytohjelman kolmannella sijalla on ilahduttavasti Monica Lindfors pistein 29,68. Mitalisijassa kiinni, neljäntenä, on myös sarjan toinen suomalaisedustaja, Doris Louhikoski 27,49 pisteellä. Lindfors luisteli puhtaan ohjelman kaksoislutz-kaksoistulppi -yhdistelmällä, kaksoisflipillä ja yksöisakselilla. Louhikoski lähti yrittämään rohkeasti soolokolmoislutzia ja kaksoisakselia, joiden alastulojen kanssa oli kuitenkin vaikeuksia. Myös kolmoissalchow-yhdistelmän kanssa oli tällä kertaa ongelmia. Suomalaiset ovat kuitenkin 16 luistelijan joukossa hyvissä asemissa ennen vapaaohjelmaa.

**********************
Suomen joukkue:

Seniorit, naiset: Viveca Lindfors EsJt, Emilia Toikkanen HL
Juniorit, tytöt: Jenny Leppänen EsJt, Jea Hyryläinen HL
Advance  novice, tytöt: Doris Louhikoski EsJt, Monica Lindfors HL

Livelähetys: http://www.skatehelena.org/Live%20Cam.html

Tulokset: http://www.skatehelena.org/html%202015/index.htm


Maajoukkue kaudelle 2024–2025 nimetty 16.4.2024
Vuoden 2024 OKM:n seuratuet myönnetty 12.4.2024