Uutiset

SM2015: Senioreiden lyhytohjelmat

SM-lyhytohjelmat/lyhyttanssi:

Naiset

Tapparan Taitoluistelua edustava Kiira Korpi otti ennakoidusti johtopaikan taitoluistelun SM-kilpailussa lyhytohjelman jälkeen. Soolokolmoisrittinsä kakkoseksi helpottanut Korpi luisteli muutoin onnistuneen ohjelman, joka palkittiin pistein 55,31. Ritin epäonnistuminen maksoi Korvelle reilun viisi pistettä. Toisena kilpailussa on samaa seuraa edustava Jenni Saarinen pistein 52,81. Kilpailun korkeimmat tekniset pisteet ansainnut Saarinen luisteli vaativan ja laadukkaan ohjelman, mutta otti hänkin turhat pistevähennykset soololutzissa, jossa aiotut kolme kierrosta jäivät yhteen. Esittämispisteissä Korpi oli kilpailun ykkönen.

– Ritin osalta jäi parannettavaa. Harmittavasti myös viimeinen piruetti oli jäänyt tasoa alemmas, Korpi myönsi ohjelman jälkeen.

Korpi oli uuden tilanteen edessä saapuessaan kotimaisille kilpajäille kahden vuoden tauon jälkeen. Loukkaantumiset ja valmennuskuvioiden muutokset ovat pitäneet hänet poissa pitkään. Tilanne saattoi näkyä pienenä haasteena keskittymisessä.

– Iso osa kuvioistani on muuttunut vuosien saatossa, kuten valmennuskuviot. Yhtäkkiä tänne tullessani täällä on paikalla kaikki tutut. Olihan se erikoinen tilanne. Kivalta tuntui silti tulla SM-kilpailuun, Korpi sanoi.

Ensimmäisissä aikuisten SM-kilpailussa luisteleva, viime vuoden junioreiden Suomen mestari Saarinen, harmitteli hänkin lutzin kierrosten uupumista, sillä se maksoi hänelle kuusi pistettä.

– Olen vähän pettynyt. Lutz harmittaa aika paljon. Harkoissa se on ollut yksi vahvimmista hypyistä. Ajattelin, että nyt on pakko onnistua, mutta eihän se sillä ajatuksella mene.

– Huomenna toivon, että lähden mitali kaulassa kotiin, Saarinen suunnitteli.

Tälle kaudelle niin ikään senioreihin siirtynyt Viveca Lindfors (Espoon Jäätaiturit), viime vuoden junioreiden SM-pronssimitalisti, on kilpailussa kolmantena. Lindfors teki pienen virheen hyppy-yhdistelmässään, jossa kahden hypyn väliin tuli ylimääräinen pyörähdys.

– Jäi harmittamaan yhdistelmän horjahtaminen. Huomenna haen hyvää ehjää suoritusta. Tavoittelen omaa parasta suoritustani ja se riittää mihin riittää.

Yksi kilpailun suosikeista, Lahden Taitoluistelijoiden Liubov Efimenko, joutui jäämään pois kilpailusta sairastumisen vuoksi.

http://www.figureskatingresults.fi/results/1415/YLJTSM15/CAT008RS.HTM


Miesten lyhytohjelmat

Keravan Luistinseuran Valtter Virtanen otti johtopaikan Suomen mestaruuskisojen lyhytohjelmassa. Puhtaasti luistellut Virtanen luisteli omat ennätyspisteensä 63,68. Ohjelman jälkeen tuulettanut Virtanen oli silminnähden tyytyväinen suoritukseensa. Virtanen onnistui niin hypyissään kuin pirueteissakin sekä askelsarjassa, joista hän ansaitsi kaikista korkeimmat eli nelostasot. Kilpailussa toisena on, niin ikään onnistunut, Järvenpään Taitoluistelijoiden Tomi Pulkkinen pistein 60,93.

– Pystyin pitämään tänään rentouden, joka näkyi onnistumisena. Tiesin Tomin onnistuneen, sillä kuulin yleisön reaktiot ja pisteet pukuhuonekäytävälle saakka. Pystyisin silti hyvin keskittymään omaan suoritukseeni.

– Huomenna vapaaohjelmassa taistelen ohjelman teeman mukaisesti. Lähden mieluummin kärkipaikalta kuin takaa-ajoasemasta, Virtanen sanoi.

Tomi Pulkkinen aloitti puhtaalla kolmoisakselilla ja onnistui myös kolmoislutz-kolmoistulppi -yhdistelmässä ja soolokolmoisritissä, mutta sai tuomareilta miinusta hyppyjen laadusta. Hän antoi Virtaselle tasoitusta myös pirueteissa. Ensimmäistä kauttaan Suomea edustava Pulkkinen iloitsi nousujohteisesta kaudestaan.

– Tehty työ alkaa näkyä onnistumisina kuten tänäänkin.

Pulkkinen kiitteli SM-yleisöä asiantuntevasta kannustuksesta.

– On erityisen mukavaa kilpailla Suomen mestaruuskilpailuissa, sanoi Sveitsin ja Suomen kansalaisuuden omaava luistelija.

Kilpailussa kolmantena on Helsingfors Skridskoklubbin Viktor Zubik ennätyspistein 53,76. Zubik oli myös tyytyväinen lyhytohjelmaansa. Hallitseva Suomen mestari, Myllypuron Taitoluisteluklubia edustava, Matthias Versluis on neljäntenä ja Kuopion Taitoluistelijoiden Bela Papp viidentenä.

Miesten tulokset: http://www.figureskatingresults.fi/results/1415/YLJTSM15/CAT009RS.HTM

 

Jäätanssin lyhyttanssi

Taitoluistelun SM-kilpailujen toinen kilpailupäivä aloitettiin jäätanssin lyhyttanssilla.

Kilpailua johtaa lyhyttanssikilpailun jälkeen Helsingin Luistelijoiden Olesia Karmi – Max Lindholm pistein 50,66. Toisella sijalla ovat niin ikään Helsingin Luistelijoita edustava pari Cecilia Törn ja Jussiville Partanen 49,76 pisteellä. Hallitsevan Suomen mestariparin Henna Lindholm – Ossi Kanervo ollessa loukkaantumisen takia poissa, on jäätanssikilpailu kahden kauppa.

Karmi-Lindholmin dramaattinen paso doble -lyhyttanssi sujui melkein suunnitelmien mukaan. Twisselsarjoissa sattui pientä horjumista, ja hyväntuulinen pari kommentoi suoritustaan hienoiseksi pettymykseksi pienien virheiden vuoksi.

-Näistä asetelmista on ihan hyvä lähteä huomiseen vapaatanssiin. Ei paras suoritus tällä kaudella, mutta riitti onneksi johtoasemaan. Tavoitteemme on luonnollisesti Suomen mestaruus. Esittäminen lähti vähän käsistä, ja se kostautui pienenä kompurointina teknisessä suorituksessa, Lindholm virnisti heti jäältä päästyään.

Cecilia Törn ja Jussiville Partanen puolestaan olivat suoritukseensa tyytyväisiä. Tanssin lopussa sattui pieni horjahtaminen, mutta pari ylsi silti kauden parhaisiin lyhytohjelmapisteisiinsä.

-Ohjelmasta jäi ihan hyvä fiilis. Lopussa oli pientä säätöä ajoituksen kanssa, mutta olemme pistesaaliistamme iloisia, Törn ja Partanen kertoivat ohjelmansa jälkeen.

Jäätanssikilpailun tuloslinkki: http://www.figureskatingresults.fi/results/1415/YLJTSM15/CAT010RS.HTM


Toimistomme on suljettu 30.5. 30.5.2024
Suomen Taitoluistelusäätiön tukipäätökset 2024 29.5.2024