Uutiset

SM2015: Junioreiden Suomen mestarit Luhtonen ja Galay

Suomen Taitoluisteluliitto tiedottaa 20.12.2015:

 

Yksinluistelun SM-kilpailut Tikkurilassa

 

Luhtonen ja Galay junioreiden Suomen mestaruuksiin

 

Junioritytöt

Juniorityttöjen taitoluistelun Suomen mestariksi luisteli Keravan Luistinseuran Karoliina Luhtonen. 14-vuotias Luhtonen oli ykkönen molemmissa ohjelmissa ja keräsi yhteispisteet 133,02. SM-hopeaa saavutti Tampereen Tapparan Anni Järvenpää 128,46. Järvenpää oli lyhytohjelmassa kolmas ja vapaaohjelman toinen. SM-pronssia saavutti Järvenpään seuratoveri Joanna Kallela pistein 127,48. Kolmen kovatasoinen kärki erottui kilpailussa selvästi.

 

Kovavauhtinen ja teknisesti vahva Luhtonen on uusi nimi suomalaiselle taitoluisteluyleisölle. Myllypurossa pikkutyttönä luistelu-uransa aloittanut Luhtonen on asunut viisi vuotta Pietarissa sekä Moskovassa. Hän edusti näiden vuosien ajan Venäjää, äidin venäläisjuurien takia. Nykyisin Helsingissä asuva ja koulua käyvä Luhtonen halusi kuitenkin edustaa Suomea, jonka takia hän joutui viime kaudella kärsimään vuoden karenssin. Tuona aikana hän ei saanut kilpailla. Siksi tämä on ensimmäinen vuosi kun hän saa kilpailla Suomessa.

 

– Olen syntynyt täällä ja tunnen Suomen kotimaakseni. Siksi haluan edustaa Suomea. Tulevaisuudessa tavoitteeni on voittaa olympiakultaa.

 

Voitostaan onnellinen Luhtonen oli kilpailun jälkeen pelkkää hymyä ja muisti samalla kiittää voitosta valmentajaansa.

 

– Olen oppinut kolmoishypyt jo kolme vuotta sitten, mutta varmuutta niihin olen saanut vasta Suomessa valmentajani Lumikki Sidon kanssa.

 

Loistavan alkukauden luistellut Anni Järvenpää myönsi pettymyksensä kilpailun jälkeen. Lahjakas luistelija lähti tavoittelemaan voittoa, mutta muutama epäonnistuminen hypyissä jätti hänet niukasti Luhtosen taakse. Järvenpää oli viime kaudella noviisityttöjen Suomen mestari ja kilpailee nyt ensimmäistä kauttaan junioreissa.

– Tänään minulla oli liikaa tahtoa voittaa, ja olisin kaivannut enemmän jännitystä peliin. Lähdin liian rennosti liikkeelle, joka vaikutti tänään suoritukseen.

 

Pronssille sijoittui niin ikään Tapparaa edustava Joanna Kallela omin ennätyspistein 127,48. Viime vuonna SM-kilpailun 15:nneksi sijoittunut Kallela oli silminnähden tyytyväinen mitaliinsa.

 

– Tosi hieno juttu, sillä tavoitteeni oli mitali. Se täyttyi ja vielä uusilla ennätyspisteillä.

 

Junioripojat

 

Lahden Taitoluistelijoita edustava Roman Galay uusi vuoden takaisen Suomen mestaruutensa komeasti pistein 137,71. Hopeamitalin nappasi Tapparan Taitoluistelun Tino Olenius 125,31 pisteellä. Pronssimitaliin luisteli tällä kertaa Kotkan Taitoluistelijoita edustava Juho Pirinen pistein 123,97.

 

Galay aloitti ohjelmansa vahvasti, mutta joutui taistelemaan loppuun asti. Vaikka piruettien tasot jäivät vaatimattomiksi, toivat esimerkiksi ohjelman loppupuolelle sijoitetut hyppyelementit lisäpisteitä ja nostivat lahtelaisen voittoon reilulla piste-erolla Oleniukseen.

 

– Tiesin, että jos luistelen hyvän ohjelman, tittelin uusiminen on mahdollista. Suoritus oli tänään sanoisinko, taisteleva, mutta olen ihan suhteellisen tyytyväinen siihen. Pisteetkin ovat ihan okei, vaikka jäinkin reilusti ennätyksestäni. Nyt on aika pitää pieni joulutauko taitoluistelusta ja levätä hetki, kertoi Galay heti voittonsa selvittyä.

 

Tino Olenius tunnusti, ettei ollut tyytyväinen vapaaohjelmaansa. Kolmoisflipin kaatuminen sekä vaikeudet yhdistelmien kanssa jättivät paljon tamperelaisen hampaankoloon.

 

– Olisihan se voinut paremminkin mennä. Kolmoisflippi harmittaa tietysti, mutta yhdistelmissäkin jouduin hieman muuttamaan suunnitelmiani ja tekemään pientä variaatiota. Kausi kuitenkin jatkuu, toivottavasti PM-kisoissa ja lisäksi ainakin yhdessä kansainvälisessä kilpailussa, sanoi Olenius jäältä tultuaan.

 

Pronssimitalisti Juho Pirinen otti vapaaohjelmapisteensä vastaan tyynesti. Yhteispisteet jäivät reilusti luistelijan ennätyksestä, mutta Pirinen kertoi, että kunto on nousujohteinen ja alkukauden vaikeudet ovat myöhästyttäneet kilpailukunnon kehitystä.

– Ohjelma oli jo parempi kuin toisessa valintakilpailussa. Tänään jännitti melkoisesti. Vaikka pisteet eivät ole omaa tasoani, ovat ne ohjelman sisältöön nähden ihan ok. Alkukaudella oli ongelmia terien kanssa, ja lisäksi riittävän jääajan löytäminen on ollut haastavaa. Tämä oli vasta kolmas kilpailuni tällä kaudella, Pirinen kommentoi.

 

Juniorityttöjen tuloslista:

 

1. Karoliina LUHTONEN            KELS                    133.02

2. Anni JÄRVENPÄÄ                  TAPTL                 128.46

3. Joanna KALLELA                   TAPTL                 127.48

4. Saara ASTOLA                       EVT                     109.54

5. Emma IGNATIUS                   HL                        109.02

6. Pinja KALLELA                       TAPTL                 108.65

7. Sofia KORSUMÄKI                  HSK                     102.16

8. Vilma LEHTINEN                     TTK                      100.49

9. Roosa LATVALA                      ETK                      97.83

10. Oona OUNASVUORI               HL                        97.25

11. Ella KORPI  TAPTL                 96.44

12. Alexandra SANDSTRÖM ESJT                      95.28

13. Juulia SY
RJÄNEN                  EVT                     94.20

14. Lotta MALINEN                    RAUTL                90.93

15. Lotta LEMETTI                     TTK                      89.58

16. Saara JÄRVINEN                  JOKA                  88.19

17. Lilli SAKSELA                       ESJT                    85.21

 

Junioripoikien tuloslista:

1. Roman GALAY                       LTL                       137.71

2. Tino OLENIUS                       TAPTL                 125.31

3. Juho PIRINEN                        KOTA                  123.97

4. Kasperi RIIHIMÄKI                 KUTA                  105.34

 

Kilpailun kaikki tulokset: http://www.figureskatingresults.fi/results/1415/YLJTSM15/index.htm


Kesäkuun Sähkäri 7.6.2024
Henkilöstömuutoksia Taitoluisteluliitossa 5.6.2024