Uutiset

SM-kisojen 19.-21.12. ennakkotunnelmat

Yksinluistelun ja jäätanssin SM-kilpailut Tikkurilassa 19.-21.12.2014

Taitoluistelun SM2015-kilpailut luistellaan 19.-21.12.2014 Tikkurilan Trio Areenassa. Mukana ovat Suomen huiput yksinluistelun seniori- ja juniorisarjoissa sekä jäätanssin seniorisarjassa. Kilpailun jännitystä lisää se, että menestyminen SM-kilpailuissa vaikuttaa EM-valintoihin. EM-kilpailut käydään Tukholmassa 26.1.-1.2.2015.

SM-kilpailussa luistelee yhteensä 14 seniorinaista ja viisi seniorimiestä, 18 juniorityttöä ja neljä junioripoikaa sekä kaksi jäätanssiparia senioreissa.

Korpi ennakkosuosikkina, miehissä tasaista 

Seniorinaisten sarjassa ennakkosuosikkina kilpailuun lähtee viidettä seniorisarjan Suomen mestaruuttaan tavoitteleva Tapparan Kiira Korpi. Korpi pitää hallussaan kauden korkeinta Season Best -pistepottia, joka on 167,81. Pisteet hän saavutti joulukuun alussa Zagrebin Golden Spin -kilpailussa, jossa hän avasi kilpailukautensa oltuaan lähes kaksi vuotta kilpailematta loukkaantumisen vuoksi. Korven jälkeen kauden parhaita pisteitä pitävät hallussaan lupaavat 15-vuotiaat Jenni Saarinen Tapparan Taitoluistelijoista pistein 155,03 ja Liubov Efimenko Lahden Taitoluistelijoista pistein 148,45. Espoon Jäätaitureiden Viveca Lindfors on niin ikään potentiaalinen SM-mitaliehdokas. Hallitseva Suomen mestari Juulia Turkkila ei osallistu SM-kilpailuihin lannevamman vuoksi.  

Miehissä Keravan Luistinseuran Valtter Virtanen luisteli marraskuussa NRW Trophyssa Dortmundissa kotimaisen miesten kauden kärkituloksen 176,79. Ensimmäistä kauttaan Suomen väreissä luisteleva Järvenpään Taitoluistelijoiden Tomi Pulkkinen on Season Best -listauksessa tiukasti toisena pistein 175,71. Kuopion Taitoluistelijoita edustava Bela Papp on kolmantena 163,62. Hallitseva Suomen mestari Matthias Versluis (Myllypuron Taitoluisteluklubi) palasi kilpajäille marraskuussa toivuttuaan loukkaantumisesta. Myös miehissä Suomella on yksi edustuspaikka EM-kilpailuun.

Jäätanssissa hallitseva Suomen mestari pois: kahden parin kauppa 

Jäätanssissa Helsingin Luistelijoiden kaksi paria Olesia Karmi – Max Lindholm ja Cecilia Törn – Jussiville Partanen käy tasaista kamppailua mestaruudesta, ja sen lisäksi ainoasta tarjolla olevasta EM-paikasta. Kolmas pari, hallitseva Suomen mestari, Henna Lindholm – Ossi Kanervo ei osallistu kilpailuun Ossi Kanervon loukkaantumisen vuoksi.

Järvenpää ja Galay junioreiden kärkinimet

Lahjakkaissa yksinluistelijajunioreissa Tapparan Taitoluistelijoiden Anni Järvenpää ja pojissa Lahden Taitoluistelijoiden Roman Galay pitävät hallussaan toistaiseksi korkeimpia pistepotteja.  Junioreiden MM-kilpailut käydään vasta maaliskuussa Tallinnassa, jonne luistelijat voivat antaa näyttöjä vielä SM-kilpailujen jälkeenkin. Senioreissa kilpailevat Efimenko ja Saarinen ovat juniori-ikäisinä myös potentiaalisia MM-kisaehdokkaita.

Pariluistelua

SM-kilpailussa nähdään myös pariluistelua.  Kuopiolainen Moona Heikkinen (14) ja Pietarista kotoisin oleva Nikita Larionov (17) esiintyvät SM-kisayleisölle sunnuntaina ennen palkintojen jakoa. Pari on luistellut yhdessä viime syksystä alkaen ja harjoittelee Vierumäellä Nuriya Pirogovan johdolla. Paria konsultoi myös Naganon olympialaisten pariluisteluvoittaja, pietarilainen, Oksana Kazakova. Suomen Taitoluisteluliitolla on tavoite saada oma pariluistelupari Helsingin MM-kisoihin vuonna 2017.

SM-kilpailujen aikataulu

Perjantai 19.12.2014
Klo 18.20 Avajaiset
Klo 18.30 SM-juniorit, tytöt lyhytohjelmakilpailu
Klo 21.00 SM-juniorit, pojat lyhytohjelmakilpailu

Lauantai 20.12.2014
Klo 11.55 SM-seniorit, jäätanssi lyhyttanssikilpailu
Klo 12.15 SM-seniorit, miehet lyhytohjelmakilpailu
Klo 13.10 SM-seniorit, naiset lyhytohjelmakilpailu
Klo 15.40 SM-juniorit, tytöt vapaaohjelmakilpailu
Klo 18.25-19.00 SM-juniorit, pojat vapaaohjelmakilpailu

Palkintojenjako: SM-juniorit

Sunnuntai 21.12.2014
Klo 12.05 SM-seniorit, jäätanssi vapaatanssikilpailu
Klo 12.30 SM-seniorit, miehet vapaaohjelmakilpailu
Klo 13.35-16.00 SM-seniorit, naiset vapaaohjelmakilpailu

Palkintojenjako: SM-seniorit

Season Best -pisteet listattuina: http://www.stll.fi/tapahtumat-kilpailut/tulokset/season-best/yl-jt-season-best-2014-2015/
Arvokilpailujen valintakriteerit: https://www.stll.fi/luistelijalle/huippuluistelu/arvokilpailujen-valintakriteerit/

SM-luistelujärjestykset/tulokset: http://www.figureskatingresults.fi/results/1415/YLJTSM15/index.htm
SM-kilpailun nettisivut: http://www.hsk.fi/kilpailut/kausi-2014-2015/yksinluistelun-ja-jaatanssin-sm2/

SM-kilpailut järjestää Suomen vanhin taitoluisteluseura

SM-kilpailut järjestää Helsingfors Skridskoklubb rf, joka viettää ensi vuonna 140. juhlavuottaan. Vireä ja alati kehittyvä seura tarjoaa monipuoliset mahdollisuudet taitoluistelun harrastamiseen ja kilpavalmennukseen. Seura on palkittu kilpailumenestyksensä perusteella kauden parhaaksi taitoluisteluseuraksi jo seitsemänä viime vuotena peräkkäin.

SM-kisat sosiaalisessa mediassa:

www.facebook.com/YLJT2015
instagram.com/yljtsm2015

hashtag:  #yljtsm2015

SM-kisat televisiossa YLE:n kanavilla

La klo 13.00 ja klo 15.10
Su klo 17.25

 

 


Toimistomme on suljettu 30.5. 30.5.2024
Suomen Taitoluistelusäätiön tukipäätökset 2024 29.5.2024