Uutiset

Ml 2. SM-valintakilpailu Espoossa/lauantain tuloksia

Marigold IceUnity ja Team Fintastic johdossa lyhytohjelman jälkeen

Marigold IceUnity onnistui lyhytohjelmassaan Bui Doi ja johtaa muodostelmaluistelun toista valintakisaa Espoossa pistein 68,76. Kyseessä on paitsi SM-valintakilpailu, myös toinen kolmesta valintakilpailusta kevään MM-kilpailuun, jonne Suomella on kaksi paikkaa.

Marigoldin lyhytohjelma soljui lauantaina mallikkaasti, ja joukkue tavoitti valmentaja Anu Oksasen mukaan kisasuoritukseen tunnelman ja voiman, jotka vielä uupuivat kisan harjoituksissa.

Rockettesin lyhytohjelma La Fiesta oli myös vahva ja viimeistelty. Joukkue sijoittui sillä toiseksi pistein 67,12. Valmentaja Kaisa Nieminen arvioi suorituksen dynaamiseksi ja vahvaksi. Näitä vahvuuksia oli lähdetty hakemaankin.

Team Uniquen valmentaja Mirjami Penttinen teki ensimmäisen ja toisen valintakisan välissä poikkeuksellisen ratkaisun ja pisti valmennustiimeineen joukkueen lyhytohjelman uusiksi.  Behind the Scenes vaihtui ohjelmaan Free Your Mind. Aikaa muutoksen oli reilu kuukausi, mikä veti valmentajan mukaan tiukoille sekä hermot että yönunet.  Muutos kuitenkin kannatti ainakin pisteiden valossa, sillä niitä kertyi nyt 62,94, puolisentoista pistettä enemmän kuin ensimmäisellä kertaa. Joukkue on sijalla kolme.

Mirjami Penttinen oli tyytyväinen lopputulokseen. – Tällä aikataululla vahva ja rutinoitu suoritus, hän arvioi.

Junioreiden lyhytohjelmakilpailun voitti Team Fintastic pistein 59,12 ja toiseksi sijoittui Musketeers pistein 57,72.  Molemmat joukkueet luistelivat ohjelmansa siististi, joskin Fintasticin suoritusta rasitti yksi kaatuminen. Nämä kaksi joukkuetta ovat jo ensimmäisten valintakisojen perusteella vahvasti kiinni matkalipuissa junioreiden maailmanmestaruuskilpailuihin Zagrebiin maaliskuussa.
Kolmantena lyhytohjelman jälkeen on Team Mystique pistein 52,22. Meneillään olevan toisen valintakilpailun lopputulokset ratkaisevat MM-valinnat lopullisesti. Vapaaohjelmat luistellaan sunnuntaina.

Noviisien II-lohkon voiton vei Finettes pistein 56,28. Toiseksi sijoittui Dream Steps 49,99 ja kolmanneksi Aurora Borealis 47,23. I-lohko kilpailee sunnuntaina.

Tulokset: http://www.figureskatingresults.fi/results/1415/MLJSN2VK/

 


Taitoluistelukirje ilmestynyt 17.5.2024
Taitoluistelun Tuki ry:n tuet kaudelle 2024–2025 15.5.2024