Uutiset

Ossi Kanervo loukkaantui: jäätanssiparin kausi on ohi

Ossi Kanervon ja Henna Lindholmin kausi ohi
Kanervon takareiden jänne repesi kesken kilpailun

Hallitsevat jäätanssin Suomen mestarit, Ossi Kanervo ja Henna Lindholm, joutuvat jättämään kauden kesken Kanervon loukkaannuttua sunnuntaina. Kanervon vasemman jalan istuinluusta repesi takareisilihaksen jänne kesken Budapestissä käydyn kansainvälisen Santa Claus Cupin vapaatanssiosuutta.

– Minulle tuli ilmeisesti virheliike ohjelman loppupuolen pyörivässä liikkeessä, jolloin mukaan tuli ylimääräistä vääntöä ja menetin tasapainoni. Kuului naps enkä sen jälkeen enää pystynyt varaamaan jalalle. Jänne oli revennyt ja jouduimme keskeyttämään ohjelman. Magneettikuvissa näkyi lisäksi irronnut luunpala, Kanervo sanoi.

Parin seuraava tavoite olisi ollut reilun viikon kuluttua pidettävät SM-kilpailu, joka olisi samalla ollut myös viimeinen valintakilpailu tammikuussa käytäviin EM-kilpailuihin. Huomenna keskiviikkona leikkaukseen menevä Kanervo tietää jo, että kausi on heidän osaltaan ohitse.

– Lääkäri totesi minulle, että tämä kausi on tässä. Kyseessä ei ole mikään pieni vamma.

– Tietenkin tämä harmittaa, sillä kilpailukausi oli vasta lähdössä käyntiin. Olemme tehneet kovasti työtä kesällä ja syksyllä. Mutta ei voi mitään. Jokainen urheilija tietää loukkaantumisen riskin. Nyt se sattui minun kohdalle. Operaation jälkeen alkaa kuntoutus ja sitten tähtäämme katseemme tulevaisuuteen.

Henna Lindholm ja Ossi Kanervo edustivat Suomea viime vuonna niin EM- kuin MM-kisoissa. Tänä syksynä pari on sijoittunut mm. Finlandia Trophyssa sekä Grazin Ice Challengessa neljänneksi ja Bavarian Open -kilpailussa kolmanneksi. Paria valmentaa italialainen jäätanssin maailmanmestari Maurizio Margaglio.

Huom! Sunnuntaina lähettämässämme Budapestin kilpailun tiedotteessa oli virheellistä tietoa. Siinä mainittiin, että Kanervo olisi loukannut jalkansa jo edellisellä viikolla harjoituksissa ja luisteli kilpailun teipatulla jalalla. Kyseessä oli kuitenkin toinen jalka kuin nyt loukkaantunut ja siinä ollut venähdys oli jo parantunut.


Toimistomme on suljettu 30.5. 30.5.2024
Suomen Taitoluistelusäätiön tukipäätökset 2024 29.5.2024