Tallinn Trophy, Tallinna 3.-7.12.2014 /tuloksia

Tallinn Trophy, Tallinna, Viro 3.-7.12.2014

Liubov Efimenko kolmanneksi Tallinn Trophyssa

Anni Järvenpää naisten juniorisarjan voittoon, Galay juniorimiesten kilpailun kolmas

Noviisisarjoissakin palkintosijoja suomalaisluistelijoille

Vapaaohjelmakilpailun tuloksia lauantailta 6.12.2014:

Suomalaisluistelijat saavuttivat peräti kolme palkintosijaa Tallinn Trophy -kilpailussa Virossa lauantaina. Kotimaassa Lahden Taitoluistelijoita edustava Roman Galay johti junioripoikien kilpailua lyhytohjelman jälkeen, mutta joutui taipumaan kokonaiskilpailussa kolmannelle sijalle pistein 149,97. Noviisisarjasta heltisi kaksi palkintosijaa, kun Lauri Lankila (Mikkelin Luistelijat) otti poikien sarjassa kolmannen sijan pistein 89,64 ja Petra Laakkonen (Tapparan Taitoluistelijat) sijoittui tyttöjen sarjassa kolmanneksi 96,20 pisteellä.

************************************************************

Liubov Efimenko sijoittui Virossa luistellussa Tallinn Trophyssa kolmanneksi yhteispistein 148,45. Ensimmäinen hyppy-yhdistelmä onnistui lupaavasti, mutta kolmoisritti ja toinen yhdistelmä epäonnistuivat hieman. Lahden Taitoluistelijoita edustavan Efimenkon piruetit olivat totuttuun tapaan kauniita ja laadukkaita.

Hanna Kiviniemi (TapTL) oli kilpailun kymmenes pistein 114,34 ja Eveliina Viljanen (PoriTa) viidestoista 94,56 pisteellä.

Naisten kilpailun voitti Latvian Angelina Kuchvalska 156,28 pisteellä.

Kotimaassa Helsingfors Skridskoklubbia edustava Viktor Zubik sijoittui miesten sarjassa neljänneksi pistein 136,46. Miesten kilpailun voitti 209,02 pisteellä ylivoimaisesti Israelin Alexei Bychenko.

Juniorinaisten kilpailun voitti ylivoimaisesti Anni Järvenpää pistein 140,08. Kotimaassa Tapparan Taitoluistelijoita edustava Järvenpää on syksyn aikana ollut hyvässä kilpailuvireessä ja elementit napsahtelevat onnistuneesti paikoilleen. Pisteitä verotti hieman vain 2-tasolle jäänyt piruetti. Järvenpää tehtaili marraskuun lopulla Dortmundissa uuden kokonaispiste-ennätyksensä, ja tämänpäiväinen suoritus Tallinnassa jää ennätyksestä vain noin pisteen verran.
Joanna Kallela (TapTL) sijoittui kilpailussa neljänneksi pistein 117,98, Anna Saarela (RauTL) 16:nneksi pistein 95,19, Sofia Korsumäki (HSK) 19:nneksi 93,50 pisteellä, Lotta Malinen (RauTL) 20:nneksi pistein 93,02. Katariina Romppanen (LTL) oli 31. 78,56 pisteellä.

Juniorimiesten sarjassa edetään niin ikään suomalaisjohdossa, kun Lahden Taitoluistelijoita edustava Roman Galay on kilpailun kärkipaikalla lyhytohjelmakilpailun jälkeen pistein 56,96. Hyppyelementit onnistuivat hyvin, ainoastaan viimeinen piruetti arvioitiin 1-tasoiseksi. Junioreiden vapaaohjelmat luistellaan lauantaina 6.12.

Noviisisarjojen vapaaohjelmat luistellaan lauantaina 6.12.