Uutiset

Golden Spin of Zagreb, 4.-7.12./lyhytohjelmatuloksia

Golden Spin of Zagreb, 4.-7.12.2014
(ISU:n Challenger-sarjan kilpailu)

Naisten vapaaohjelma

Korvella iloinen päivä Zagrebissa

Kiira Korpi saavutti tavoitteensa Zagrebin Golden Spin -kilpailussa perjantaina. Lyhytohjelman pisteet 56,22 olivat kilpailun neljänneksi parhaat. Kokonaispisteet ja sijoitus eivät olleet niinkään Korvelle merkitykselliset, kuin ISU:n asettama EM-kisan teknisten pisteiden raja, 20, jonka Korpi ylitti reilusti. Korven tekniset pisteet olivat 27,14. Samalla myös MM-kisojen lyhytohjelman minimipisteraja 26 täyttyi.

Kun Korpi sai kuulla tekniset pisteensä suorituksen jälkeen, oli ilme helpottunut. Pisteraja tulee ylittää jossakin ISU:n kilpailukalenterin kilpailussa, ei SM-kilpailussa, joka on Korven seuraava kilpailu. Luistelija vaikutti tyytyväiseltä paluuseensa kilpajäille kahden vuoden tauon jälkeen. Jäähallille tulo aiemmin päivällä oli Korvelle tunteikas, vaikkakin hyvin jännittävä hetki.

Korpi aloitti ohjelman kolmoisflipillä, joka oli tarkoitettu yhdistelmäksi, mutta hyppy päätyi yllättävään kaatumiseen. Epäonnistumisen hän paikkasi myöhemmin taistelemalla soolokolmoisritin jälkeen kaksoistulpin, jonka kierrokset jäivät kuitenkin hiukan vajaiksi. Viimeisen kaksoisakselin hän napsautti kohdilleen. Beatlesin säveliin tehdystä ohjelmakoreografiasta ei voinut olla pitämättä. Suomalainen on kehittynyt kilpailutauon aikana esiintyjänä. Liikelaajuuteen sekä kaariin on tullut syvyyttä entisestään. Ohjelman komponenttipisteet olivat kilpailun korkeimmat.

– Hyvä startti siihen nähden, että olin todella jännittynyt ennen suoritustani.  Vaikka ohjelman alku epäonnistuikin, en antanut sen häiritä loppusuoritusta. Ei ohjelma siihen lopu, että joku elementti epäonnistuu, Korpi kertasi.

– Viimeisen akselin jälkeen kasvoilleni levisi helpotuksen hymy. Koreografiassa ei kuulu ihan niin leveästi hymyillä, mutta en voinut sille mitään. Olin niin iloinen, että olin selvinnyt tänne kaiken jälkeen. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin, Korpi iloitsi.

Kilpailun kärjessä on Venäjän Maria Artemjeva pistein 59,59. Toisena on Ruotsin Isabelle Olsson 58,73 ja kolmantena Saksan Nicole Schott 56,46. Vapaaohjelma luistellaan lauantaina. Siihen Korpi lähtee samoilla tavoitteilla kuin lyhytohjelmaankin: rikkoa EM-kilpailun teknisten pisteiden minimiraja, 36.

Tulokset (päivittyvät myöhemmin): http://www.croskate.hr/GS47/html/index.htm

Kiiran ohjelma Youtubessa: http://youtu.be/v97FcZi-ApE

Miesten lyhytohjelma

Suomen Tomi Pulkkinen sijoittui yhdeksänneksi kansainvälisen Golden Spin of Zagreb -taitoluistelukilpailun lyhytohjelmassa. Pulkkinen onnistui mukavasti ohjelmassa ja ansaitsi siitä uudet henkilökohtaiset ennätyspisteet 65,63.

Pulkkinen hyppäsi kauniin kolmoisakselin ja soolokolmoisritin. Vain kolmoislutz-yhdistelmässä hyppyjen väliin tuli ylimääräinen pyörähdys. Vaikka hypyt napsahtelivat kohdilleen, haittasi viimeisten piruettien pyörimistä oikeaan jalkaan kesken ohjelman iskenyt kramppi.  Kaksoiskansalaisuuden omaava, Zürichissä asuva ja harjoitteleva Pulkkinen, edustaa vasta ensimmäistä kauttaan Suomen väreissä. Mies on tyytyväinen uuteen tilanteeseen.

– On mukavampaa edustaa Suomea kuin Sveitsiä. Tänä vuonna myös luisteluni kokonaisuudessaan on tullut paremmaksi. Jatkan silti totutulla kuviolla eli asun ja harjoittelen Zürichissä, jossa minulla on hyvät harjoitusolosuhteet, sanoi Pulkkinen jonka suomalainen seura on Järvenpään Taitoluistelijat.

22 luistelijan kilpailussa ylivoimaisessa johdossa on Kazakstanin, olympiapronssimitalisti, Dennis Ten 92,51 pisteellä ennen Venäjän Konstantin Menshovia ja Tšekkien Michal Brezinaa. Miesten vapaaohjelma luistellaan perjantaina.

Tulokset:

http://www.croskate.hr/GS47/html/index.htm


Jäätanssin lyhyttanssi

Olesia Karmi Max-Lindholm sijoittui kuudenneksi kansainvälisen Golden Spin of Zagreb -kilpailun lyhytohjelmassa. Pari keräsi ohjelmastaan 49,24 pistettä. 

Suomalaispari ei ollut täysin tyytyväinen suoritukseensa, sillä kapasiteettia olisi ollut parempaan.

Erityisesti viimeisen noston ylimääräinen pyörähdys jäi harmittamaan, sillä saman virheen pari teki edellisessäkin kilpailussa. Ylipitkästä nostosta sakotetaan pisteen verran.

– Meillä oli tänään suorituksessamme liikaa adrenaliinia. Se vaikutti mm. siihen, että jouduimme paikoittain hidastamaan liikkeitämme ja odottelemaankin pysyäksemme musiikissa. Se saattoi vaikuttaa myös viimeiseen nostoomme, Olesia Karmi sanoi.

Parilla on tässä kilpailussa sekä tulevaisuudessakin selkeä tavoite. 

– Haluamme sijoittua lähemmäksi kärkeä ja kovia pareja, kolmen parhaan joukkoon.

Kilpailun johdossa on Italian Charlene Guignard-Marco Fabbri pistein 66,40 ennen Yhdysvaltojen paria Madison Hubbel-Zachary Donohue, joilla on kilpailussa samat pisteet kuin italialaisilla. Vapaatanssi luistellaan lauantaina.

(huom. kilpailun online-tulospäivityksessä on ongelmia)

**************************

Suomen joukkue:

Naiset: Kiira Korpi
Miehet: Tomi Pulkkinen
Jäätanssi: Olesia Karmi – Max Lindholm

Valmentajat: Carlos Avila de Borba, Pia-Maria Gustafsson, Maurizio Margaglio ja Vlasta Koprivova
Tuomari: Leena Kurri
Media: Mila Kajas-Virtanen

http://www.croskate.hr/gsz.html

Tuloslinkki: http://www.croskate.hr/GS47/html/index.htmGolden Spin Of Zagreb Kiira Korven ensimmäinen kilpailu lähes kahteen vuoteen. Korpi on kärsinyt loukkaantumisista, jotka ovat pitäneet hänet poissa pitkään. Toivotamme Kiiralle sekä koko Somen joukkueelle tsemppiä kisaan!

 


Taitoluistelukirje ilmestynyt 17.5.2024
Taitoluistelun Tuki ry:n tuet kaudelle 2024–2025 15.5.2024