Uutiset

Laura Raitiosta Taitoluisteluliiton uusi puheenjohtaja

Rahkamo siirsi Taitoluisteluliiton viestikapulan eteenpäin:
Laura Raitiosta Taitoluisteluliiton uusi puheenjohtaja

(lehdistötiedote)

Suomen Taitoluisteluliitossa kääntyi uusi sivu, kun kymmenen vuotta lajiliittoa kipparoinut Susanna Rahkamo jätti liiton puheenjohtajan tehtävät. Rahkamon tilalle uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Laura Raitio.

Vaikka Rahkamon puheenjohtajuus Taitoluisteluliitossa päättyy, ei hän jätä urheilukenttää. Moninkertainen jäätanssin EM- ja MM-kisojen arvokisamitalisti on löytänyt paikkansa vahvana urheiluvaikuttajana.  Työ urheilun hyväksi jatkuu näkyvillä kentillä, kuten Suomen Olympiakomitean varapuheenjohtajana ja Euroopan Olympiakomiteoiden (EOC) Olympic Culture and Legacy -valiokunnan puheenjohtajana. Työ, jossa urheilu toimii rauhan ja tasa-arvon edistäjänä, kiinnostaa Rahkamoa.

– Minua kiinnostaa urheilun merkityksen ja arvojen nostaminen olympia-aatteen nimissä niin Suomessa kuin kansainvälisestikin. Urheilu ei ole pelkästään mitalien voittamista, vaan se voi parhaimmillaan tehdä paljon hyvää yhteiskunnalle.

– Kymmenen vuotta on riittävä aika yhdelle puheenjohtajalle. Viestikapulan on aika siirtyä nyt eteenpäin. Olen brieffannut Lauraa (Raitio) matkan varrella ja tutustuttanut kansainvälisiin päättäjiin. Uskon, että hän tuo omanlaisensa, uuden, energian liiton toimintaan.

Rahkamon aikana Suomi saavutti yhteensä kahdeksan EM- ja yhden MM-mitalin naisten taitoluistelussa sekä 15 MM-mitalia muodostelmaluistelussa (13 aikuisten 2 junioreiden). Lisäksi liitto on järjestänyt tänä aikana kolmet arvokilpailut (EM2009, muodostelman MM2011, muodostelman junioreiden MM2013).

Vastavalitulle puheenjohtajalle hallitustyöskentely Taitoluisteluliitossa on tullut tutuksi kolmen viimeisen vuoden ajalta. Myös seurakenttä on hänelle tuttu, sillä Raitio ehti toimia Espoon Taitoluisteluklubin puheenjohtajana vuosina 2010–2014. Viime kesänä Diacor terveyspalvelut Oy:n toimitusjohtajana aloittaneella Raitiolla on yli 20 vuoden kansainvälinen kokemus liikkeenjohdon tehtävistä Ahlstrom Oyj:ssä.

Uusi puheenjohtaja ottaa tehtävän ilolla, mutta samalla nöyränä vastaan. Rahkamo jättää lajiliiton tukevalle pohjalle, josta on hyvä jatkaa.

– Liitossa on tehty Susannan johdolla jo pitkään  hyvää ja määrätietoista työtä. Lajin tunnettuus on kasvanut Suomessa, valmennustoiminta on kehittynyt uudelle tasolle, ja kansainvälisestä liiton järjestämästä taitoluistelukilpailusta Finlandia Trophysta on kasvanut maailmanlaajuisestikin arvostettu tapahtuma. On hienoa saada olla osa tätä jatkumoa, jolla suomalaista taitoluistelua viedään eteenpäin.  Lähden ilolla jatkamaan työtä.

Raitio näkee juuri nyt lajissa valtavasti hyödynnettävissä olevaa potentiaalia.

– Lajissa eletään monella tapaa jännittäviä aikoja. Suomalaisen lippulaivan, muodostelmaluistelun, pääsy olympialajiksi selviää keväällä. Samaan aikaan upeat nuoret urheilijamme kasvavat kohti olympialaisia sekä etenkin omia MM-kisojamme, jotka käydään Suomen itsenäisyyden juhlavuonna 2017. Suomessa on taitoluistelijoita enemmän kuin koskaan ennen, Raitio sanoo.

Muut Taitoluisteluliiton hallituksen jäsenet:
Erovuoroisista jäsenistä valittiin jatkamaan vuosiksi 2015-2016
Laura Lauri
Marie Lundmark

Uusiksi jäseniksi valittiin vuosiksi 2015-2016
Jaana Juhola
Janne Korhonen

Hallitustyössä jatkavat vuonna 2015
Kirsi Greis
Anne-Mari Jussila
Mika Saarelainen

Laura Raition tilalle hallitusjäseneksi valittiin vuodeksi 2015
Irja Simola

Timo Hämäläinen ja Annastiina Larronmaa eivät asettuneet enää ehdolle. Suomen Taitoluisteluliitto kiittää molempia upeasta panoksesta hallitustyöskentelyyn!


Kevätliittokokouspäivä summasi kauden 2023-2024 20.4.2024
Maajoukkue kaudelle 2024–2025 nimetty 16.4.2024