yl+jt 2. SM-valintakilp. 14.-16.11./tulokset

Yksinluistelun SM-juniorit ja -seniorit sekä noviisi- ja seniorisarjan jäätanssijat kilpailivat viikonloppuna Tikkurilassa toisessa SM-valintakilpailussa. Kilpailun järjestäi Tikkurilan Taitoluisteluklubi.

Vapaaohjelmat:

Jenni Saarinen tehtaili komean naisten kotimaisen kärkituloksen Tikkurilassa käydyssä taitoluistelun SM-valintakilpailussa. Saarinen voitti kilpailun pistein 155,03. Tamperelainen oli ykkönen niin lyhyt- kuin vapaaohjelmassakin, jotka molemmat onnistuivat lähes nappiin. Vaativan vapaaohjelman ainoa kauneusvirhe oli kolmoisflippi, jonka hän epäonnistui. Kilpailussa toiseksi sijoittui Espoon Jäätaitureiden Viveca Lindfors pistein 142,32. Ensimmäistä kauttaan senioreissa kilpailevalle 15-vuotiaalle maajoukkueluistelijalle viikonloppu oli vähintään yhtä tuottoisa kuin Saariselle. Kaksi teknisesti vaikeaa ja onnistunutta ohjelmaa sekä vapaaohjelman toinen sija nostivat Lindforsin kertaheitolla suomalaisen naistaitoluistelun kärkikaartiin. Lindfors sijoittui viime vuoden SM-kilpailussa juniorisarjan pronssille. Kolmanneksi jäi tällä kertaa Lahden Liubov Efimenko pistein 140,23.

Miesten sarjan ainoa osallistuja oli HSK:n Viktor Zubik. Hän keräsi ohjelmista kokonaispisteet 134,91. Senioreiden jäätanssikilpailussa oli mukana vain yksi pari, Cecilia Törn-Jussiville Partanen. He keräsivät kokonaispisteet 118,31.

Junioritytöt pitivät niin ikään kärjen osalta kovaa tasoa yllä ja ohjelmissa nähtiin kolmoishyppyjen lisäksi hyvin pyöriviä piruetteja sekä myös tasokasta luistelua. Kokonaiskilpailun voittajaksi nousi, vapaaohjelmakilpailun ykkönen, Tapparan Anni Järvenpää lähes ylivoimaisin pistein 130,05. Toiseksi sijoittui pisteillä 121,89 samaa seuraa edustava Joanna Kallela, joka sijoittui toiseksi kummassakin ohjelmassa. Kolmanneksi sijoittui lyhytohjelmakilpailun ykköseksi luistellut Keravan Karoliina Luhtonen pistein 114,69. Junioripojissa Roman Galay ja Tino Olenius kävivät tiukan taiston kilpailun voitosta. Tapparan Olenius oli vapaaohjelman ykkönen, Lahden Galay puolestaan lyhytohjelman. Galay oli kokonaiskilpailun ykkönen pistein 130,43, Olenius vajaan pisteen perässä toinen. Kolmas oli Juho Pirinen ja neljäs Kasperi Riihimäki.

Noviisien jäätanssikilpailun voitti HL:n Karoliina Sihvonen-Elias Anttila pistein 52,15. Toiseksi sijoittuivat samaa seuraa edustava Katrina Myntti-Mirko Niskanen 46,06

Aikataulut, luistelujärjestykset ja tulokset:

Järjestäjän sivut:

Lyhytohjelmat:

Naisten lyhytohjelman johdossa on Tapparan Jenni Saarinen mainioin pistein 53,11. Miesten sarjaa johtaa, ainoana osallistujana, HSK:n Viktor Zubik. Juniorityttöjen lyhytohjelman ykkönen oli Keravan Karoliina Luhtonen pistein 50,51. Junioripoikien kärjessä on Lahden Roman Galay pistein 47,25. Seniorijäätanssissa on mukana vain yksi pari, Cecilia Törn-Jussiville Partanen. Noviiseissa sen sijaan on mukana kaksi tasaista paria. Kilpailua johtaa Karoliina Sihvonen-Elias Anttila ennen paria Katariina Myntti-Mirko Niskanen.

Vapaaohjelmat luistellaan sunnuntaina. Kaikki tulokset tuloslinkistä.