Uutiset

ml 1. SM-valintakilpailu/tulokset ja tunnelmat sunnuntailta

Muodostelman 1. SM-valintakilpailu

Helsingin Luistelijoiden Marigold IceUnity voitti Helsingin Jäähallissa käydyn muodostelmaluistelun SM-valintakilpailun kovalla pistepotilla 208,30.

Joukkueen virheetön, vangitseva ja intensiivinen vapaaohjelma Images of War jatkoi lyhytohjelmassa nähtyä sotateemaa. Siinä missä lyhytohjelman tarina kertoi Vietnamin sodan seurauksista ja ihmisten kohtaloista, välittää vapaaohjelma sodan valokuvaajan silmin. Vaikka ohjelmissa on yhtenäisyyksiä teeman osalta, on Oksanen pystynyt luomaan kaksi aivan eritunnelmaista ohjelmaa. Sunnuntaina Marigoldin vaikuttava suoritus nostatti monilla kylmät väreet pintaan. Koreografiasta ja tulkinnasta joukkue palkittiin jopa muutamalla täydellä kympillä.

– On sattumaa, että ohjelmien aiheet liittyvät sotaan. Toisaalta, aihe on ajankohtainen ja joukkueeni tuntui olevan valmis näinkin vahvan aiheen tulkitsijoiksi. Loppukädessä tämän vuoden ohjelmien juju on juuri se, että ne ovat samasta aiheesta. Sitä ei käsittääkseni ole kukaan ennen muodostelmaluistelussa tehnyt, Oksanen sanoi.

Helsingin Taitoluisteluklubin Rockettes jatkoi lyhytohjelman rytmikästä linjaa Bollywood -aiheisella vapaaohjelmalla ja sijoittui kilpailussa toiseksi pistein 200,32. Rockettesin mukaansatempaava ohjelma oli teknisesti vaikea ja joukkue suoriutui siitä tyylilleen varmasti sekä vauhdikkaasti. Valmentaja Kaisa Arrateig oli tyytyväinen kauden alun suoritukseen.

– Tähän kauden vaiheeseen nähden, meillä on pullat hyvin uunissa. Tämä on vaikea ohjelma. Odotan, että pääsemme kauden vanhetessa maustamaan sitä lisää.

Team Unique (Helsingfors Skridskoklubb) luisteli vapaaohjelmansa teemaan The Hunger Games. Joukkue ansaitsi kokonaispisteet 186,76. Sunnuntain ohjelmassa näkyi vielä alkukauden epäpuhtautta ja se joutui taipumaan koville kilpakumppaneilleen Marigoldille ja Rockettesille.

Neljänneksi sijoittui Espoon Taitoluisteluklubin Revolutions, joka keräsi kokonaispisteet 132,54. Joukkueen vapaaohjelman teema on tänä vuonna Queen of Darkness.

Seniorisarjassa kyseessä oli ennen kaikkea ensimmäinen näyttökilpailu MM-valintoja ajatellen. Joulukuun 2. SM-valintakilpailu sekä helmi-maaliskuun vaihteen SM-kilpailu sinetöi kaksi lähtijää MM-kilpailuun, jossa Suomella on puolustettavanaan MM-kulta (Marigold) ja MM-pronssi (Rockettes).

Juniorit

Junioreiden ykköseksi nousi vapaaohjelmavoitollaan Musketeers (HL) pistein 158,14. Musketeersin suoritus oli sunnuntaina lähes virheetön. The Hunger Games -ohjelma oli koreografialtaan dynaaminen, joka näkyi vahvana tulkintana alusta loppuun. Joukkueen kapteeni Camilla Sundgren iloitsi hyvästä suorituksesta ja ensimmäisestä kiinnityksestä MM-edustuspaikkaan.

– Tänään luistelimme hyvin. Harjoitukset ovat menneet viime aikoina todella putkeen ja tänään saimme tehdyksi sellaisen hyvän harjoitussuorituksen pienellä extra mausteella, Sundgren sanoi.

Lyhytohjelman ykkönen Team Fintastic, ohjelmallaan ”Kahlimaton”, sijoittui kokonaiskilpailussa toiseksi. Joukkue keräsi yhteispisteet 151,84. Vaikka kaatumiset rokottivatkin vapaaohjelman pisteitä, joukkueen kapteeni Laura-Maria Auranen oli tyytyväinen joukkueen esitykseen muilta osin.

– Pystyimme kasaamaan itsemme hyvin loppuun saakka, epäonnistumisista huolimatta, Auranen tuumasi.

Kolmanneksi luisteli ilahduttavasti Oulun Luistelukerhon Stella Polaris, joka on jo muutaman vuoden ajan murtautunut pääkaupunkiseudun joukkueiden vanaveteen. Oululaiset keräsivät pisteet 137,20. Joukkue oli molemmissa osioissa kolmas. Junioreista SM-kilpailuihin tiensä selvittivät myös Sun City Swing (Naantalin VG-62), Team Mystique (HSK) ja Valley Bay Synchro Espoon Jäätaitureista.

Noviisit

Noviisien 2. lohkon valintakilpailun voitti Finettes (HTK) pistein 53,47. Toiseksi sijoittui Oulun Aurora Borealis 46,87 ja kolmanneksi Kaarinan Diamond Edges 41,46. Nämä kolme joukkuetta selvittivät tiensä kevään SM-kilpailuun. Lauantaina luisteltiin 1. lohkon kilpailu, josta selvisi niin ikään kolme joukkuetta SM-kilpailuun: Team Dynamique (HSK), Starlights (HL) ja Tapparan CrystalBlades. Loput paikat jaetaan toisessa valintakilpailuissa joulukuussa.

Senioreiden tulokset: http://www.figureskatingresults.fi/results/1415/MLJSN1VK/CAT001RS.HTM

Junioreiden tulokset: http://www.figureskatingresults.fi/results/1415/MLJSN1VK/CAT002RS.HTM

Noviisit, lohko 1: http://www.figureskatingresults.fi/results/1415/MLJSN1VK/CAT003RS.HTM

Noviisit, lohko 2:  http://www.figureskatingresults.fi/results/1415/MLJSN1VK/CAT004RS.HTM

 

Kuvia päivitetään myöhemmin!


Kuulumisia ISU kongressista 17.6.2024
Talvilajien urheilija-apurahat myönnetty 14.6.2024