Uutiset

Muodostelmaluistelun 1. SM-valintakilpailut 8.-9.11. 2014, Helsingin Jäähalli / tuloksia

Marigold IceUnity johdossa lyhytohjelmakilpailun jälkeen, Team Fintastic juniorisarjan kärkeen

 

Helsingin Luistelijoiden joukkue Marigold IceUnity nappasi lyhytohjelmakilpailun voiton muodostelmaluistelun 1. SM-valintakilpailuissa Helsingin jäähallissa pistein 67,80. Toiseksi sijoittui Helsingin Taitoluisteluklubin Rockettes 66,76 pisteellä. Kolmanneksi luisteli Helsingfors Skridskoklubbin Team Unique pistein 61,42. Espoon Taitoluisteluklubin Revolutions sijoittui lyhytohjelmakilpailun neljänneksi pistein 49,38.

 

Marigold IceUnity luisteli vakuuttavan ja alkukauden ohjelmaksi valmiin oloisen Bui-Doi-aiheisen lyhytohjelman. Valmentaja Anu Oksanen oli lyhytohjelmakilpailun jälkeen tyytyväinen luistelijoiden suoritukseen.

 

–          Tekniseen puhtauteen kiinnitetään vielä kauden jatkuessa huomiota. Viime vuoden dramaattisen vapaaohjelman jälkeen ajattelin, että joukkue voisi olla valmis esittämään tämän tarinan ja tulkitsemaan näinkin tummasävyistä, tunteikasta musiikkia. Toivon, että kauden mittaan joukkue kykenee teknisesti yhä tarkempaan suoritukseen, mutta onnistuu säilyttämään tulkinnan, joka on ohjelman keskeinen osa, kertoi Oksanen lyhytohjelmakilpailun voiton selvittyä.

 

Toiseksi lyhytohjelmassa sijoittuneen Rockettesin valmentaja Kaisa Arrateig oli niin ikään iloinen joukkueensa esiintymisestä lyhytohjelmakilpailussa. Rockettes esitti ehjän La Fiesta-aiheisen ohjelman alusta loppuun rennosti mutta tarkasti. Sekä Rockettesin että kilpailussa kolmanneksi luistelleen Team Uniquen ohjelmat olivat tarkempia ja valmiimpia kuin vielä reilun kuukauden takaisessa Finlandia Trophy Espoossa. Team Uniquen persoonallinen ja särmikäs Behind the Scenes -lyhytohjelma sujui vähennyksittä, mutta joukkue joutui antamaan toisille helsinkiläisjoukkueille muutaman pisteen etumatkan ennen vapaaohjelmakilpailua.

 

SM-junioreissa Helsingin Taitoluisteluklubin Team Fintastic otti lyhytohjelmakilpailun kärkipaikan pistein 57,82. Hallitseva Suomen mestarijoukkue, Helsingin Luistelijoita edustava Musketeers esitti dramaattisen Pahan pauloissa -teemaisen lyhytohjelmansa vähennyksittä, mutta joutui taipumaan niukasti toiseksi 57,70 pisteellä. Kolmannelle sijalle kauniilla Forbidden Love -ohjelmallaan luisteli Oulun Luistelukerhon joukkue Stella Polaris pistein 49,56.

 

Team Fintastic toi jäälle uudenlaista energiaa Tonight is the Night -lyhytohjelmallaan. Valmentaja Kaisa Arrateigin mukaan joukkue on saanut luisteluunsa keveyttä ja sähäkkyyttä, ja toivoi sen alkavan näkyä jäällä yhä enemmän.

 

–          Tärkeintä oli, että joukkue sai kauden alkuun hyvän fiiliksen ohjelmaan. Aina on asioita, joita parannellaan kauden mittaan, mutta kokonaisuus luisteltiin suunnitellusti, ja tästä on hyvä jatkaa, Arrateig kommentoi lyhytohjelman ykkössijan varmistuttua.

 

Team Fintasticin tavoitteena on pitää kärkipaikka vapaaohjelmassa ja ottaa siten ensimmäinen kiinnitys junioreiden MM-kilpailupaikkaan. Kaksi joukkuetta pääsee puolustamaan suomalaisten vuoden 2013 maailmanmestaruutta ja hopeamitalia Zagrebiin maaliskuussa. Edustuspaikat jaetaan kahden valintakilpailun tulosten perusteella.

 

SM-noviisisarjan 1. lohkossa voittajaksi luisteli varmalla esityksellä Helsingfors Skridskoklubbia edustava Team Dynamique pistein 58,44. Toiseksi sijoittui Helsingin Luistelijoiden Starlights 53,61 pisteellä ja kolmanneksi Tapparan Taitoluistelijoita edustava ChrystalBlades pistein 47,55.
Lohkon kolme parasta joukkuetta varmisti paikkansa helmikuun lopulla luisteltaviin SM-kilpailuihin. Myös toisen lohkon sunnuntaina luisteltavasta valintakilpailusta valitaan kolme noviisijoukkuetta SM-kilpailuihin.

 

Noviisi- ja juniorisarjan SM-kilpailuihin kuhunkin sarjaan valitaan 12 joukkuetta. Toiset kuusi joukkuetta kummassakin sarjassa lunastavat SM-kilpailupaikkansa toisista valintakilpailuista, jotka luistellaan joulukuussa Espoossa.

 

SM-juniorisarjan ja SM-seniorisarjan kokonaiskilpailun ratkaisevat vapaaohjelmat luistellaan sunnuntaina klo 14.30 alkaen.

 

Kilpailupäivän kaikki tulokset: http://www.figureskatingresults.fi/results/1415/MLJSN1VK/index.htm


Toimistomme on suljettu 30.5. 30.5.2024
Suomen Taitoluistelusäätiön tukipäätökset 2024 29.5.2024