Uutiset

Venäläispari jäätanssin johtoon Trophyssa

Venäläiset jäätanssin johtoon Trophyssa

Venäjän Alexandra Stepanova ja Ivan Bukin johtavat jäätanssia lyhytohjelman jälkeen Finlandia Trophyssa. Pari toi jäälle terävän ja täsmällisen Paso Doblen, joka palkittiin pistein 59,46.  Toiseksi luisteli Saksan pari Nelli Zhiganshina ja Alexander Gazsi pistein 58,06. Suomalaispareista Olesia Karmi ja Max Lindholm nousivat kolmansiksi ennätyspisteillään 49,80.

Moskovalaiset Alexandra Stepanova ja Ivan Bukin kertoivat olevansa superonnellisia lyhytohjelmansa onnistumisesta, sillä Finlandia Trophy oli kauden ensimmäinen kilpailu heille. Saksalaispari Zhiganshina- Gazsi oli avannut kautensa jo kotikapungissaan Nebelhornissa, mutta Espoon kilpailu tuntui kuitenkin aidommalta kauden avaukselta.

Olesia Karmi ja Max Lindholm olivat todella tyytyväisiä ennätyspisteisiinsä. Erityistä iloa tuotti tekninen pistesaldo 29,20, sillä se ylitti MM-kisoihin vaadittavan 29 pisteen rajan.  Luistelussa oli heidän mukaansa hyvä fiilis, jota nostivat erinomainen tulos näin alkukaudesta sekä kotiyleisön vahva kannustus.

Suomea viime kaudella arvokisoissa edustaneet Henna Lindholm ja Ossi Kanervo aloittivat Paso Doblensa varmalla otteella, mutta lievät horjahdukset ja kevyt keskinäinen törmäys vaikuttivat suoritukseen ja pudottivat kokonaispisteet 45,64:ksi. Pari sijoittui lyhyttanssissa viidenneksi.

–          Kausi on joka tapauksessa avattu, pari totesi.

Cecilia Törn ja Jussiville Partanen esittivät raikkaan ja yleisön mukaansa temmanneen Paso Doblen. Pari oli tyytyväinen kauden avaukseen, joka heidän mukaansa sujui paljon paremmin kuin edelliskaudella. Suomen tuorein pari lähtee vapaaohjelmapäivään sijalta 8 kokonaispistein 40,60.

Kilpailun koko tuloslista:

http://www.figureskatingresults.fi/results/1415/CSFIN2014/SEG003.HTM


Taitoluistelukirje ilmestynyt 17.5.2024
Taitoluistelun Tuki ry:n tuet kaudelle 2024–2025 15.5.2024