Uutiset

Venäjän Voronov miesten lyhytohjelman kärkeen Trophyssa

Voronov miesten lyhytohjelmakilpailun kärkeen

Kilpailu Finlandia Trophyn miesten sarjan voitosta näyttää muodostuvan venäläisten kaksinkamppailuksi. Hyppytaituri Sergei Voronov johtaa lyhytohjelman jälkeen pistein 75,06, mutta hänet haastaa pietarilainen 15-vuotias Alexander Petrov. Venäläinen lupaus lähtee vapaaohjelmaan pistein 73,29. Kolmantena on Yhdysvaltain Adam Rippon pistein 68,53.

Sergei Voronov, EM-hopeamitalisti vuodelta 2014, aloitti kautensa tälläkin kertaa Finlandia Trophysta. Hän onnistui suorituksessaan, jossa vain nelostulppi-kolmoistulppi-yhdistelmän jääminen kahdeksi kolmoishypyksi jäi harmittamaan häntä. Hän oli kuitenkin tyytyväinen esitykseensä, vaikka totuttelikin uusiin teriin tässä kilpailussa.

–          Jouduin luistelemaan uusilla terillä, sillä toinen edellisestä teräparista hajosi edellisissä kilpailuissa Nebelhornissa, hän kertoi.

Pietarilainen 15-vuotias Alexander Petrov teki erinomaisen suorituksen pieniä alastulojen takelteluja lukuun ottamatta. Venäläinen lupaus luistelee vielä junioreiden GP-sarjaa.

–          Tämä oli ensimmäinen kansainvälinen kilpailuni seniorisarjassa, joten olen ihan tyytyväinen. Huomiseen lähden kuin mihin tahansa kilpailusuoritukseen, hän kertoi.

USA:n Alan Rippon näytti jäällä jälleen taiteellisen ja teknisenkin osaamisensa. Vaikka nelostulppi ja kolmoisaxel epäonnistuivat, hän kokosi itsensä loistokkaaseen kolmoislutz-kolmoistulppi-yhdistelmään. Suoritus toi Ripponille pisteet 68,53.

–          Tämä oli hyvä valmentava kilpailu GP-kauteen. Tähtäimessäni on USA:n mestaruus epäonnisen viime kauden jälkeen. Paljon on kuitenkin vielä tekemistä pelkästään neloishyppyjen saamiseksi kuntoon.

Suomalaisista Viktor Zubik teki lyhytohjelmassa kirkkaasti oman ennätyksensä pistein 50,98 . Hän teki elämänsä parhaan lyhytohjelman, johon kuului myös lähes onnistunut kolmoisaxel. Yhdistelmään tuli vain hienoinen alastulovirhe. Hän on lyhytohjelman jälkeen kuudentena.

–          Olen tyytyväinen kokonaisuuteen, mutta alastulot jäivät harmittamaan.  Nollaan tämän päivän ja lähden sitten puhtaalta pöydältä vapaohjelmaan, hän summasi.

Kesällä oikean polvensa nivelsiteen loukannut Valter Virtanen joutuu ottamaan vamman huomioon vielä luistelussaan. Hän sijoittui lyhytohjelmassa seitsemänneksi pistein 49,85.

Koko kilpailun tulokset: http://www.figureskatingresults.fi/results/1415/CSFIN2014/CAT003RS.HTM


Maajoukkue kaudelle 2024–2025 nimetty 16.4.2024
Vuoden 2024 OKM:n seuratuet myönnetty 12.4.2024