Uutiset

Finlandia Trophy: Efimenko paras suomalaisnainen, neljäs

Elizaveta Tuktamysheva ylivoimaiseen voittoon

Finlandia Trophy Espoon naisten kilpailun voitti ylivoimaisesti Venäjän Elizaveta Tuktamysheva yhteispistein 193,31. Tuktamysheva luisteli itämaiseen musiikkiin laaditun vapaaohjelmansa pomminvarmasti ja onnistui kaikissa hyppyelementeissään. Upea luistelu sytytti myös Finlandia Trophyn yleisön raikuviin suosionosoituksiin.

—    Olen todella iloinen onnistuneesta suorituksestani tänään. Ohjelma ei kuitenkaan ollut täydellinen, vielä voi parantaa. Olen askel askeleelta lähestymässä maailman terävintä kärkeä, totesi Tuktamysheva tyytyväisenä.

Lyhytohjelman jälkeen viidentenä ollut USA:n Samantha Cesario onnistui upeasti Carmenin musiikkiin tehdyssä vapaaohjelmassaan, ja nousi lopputuloksissa toiseksi. Yhteispisteitä kertyi 159,40.

—     Eilinen lyhytohjelma ei sujunut hyvin. Nyt halusin tsempata ja näyttää kaikille mitä osaan. Suomalaisyleisö kannusti minua mahtavasti, kehui Cesario.

Kolmanneksi luisteli Japanin juniorinaisten mestari Rika Hongo. Hongolla oli vaikeuksia muutamien hyppyjensä alastuloissa, mutta kokonaisuus säilyi silti ehjänä.

—    Olen pettynyt, koska en saanut näytettyä kaikkea mitä osaan. Jäin vapaaohjelman ennätyksestäni noin viisi pistettä. Tunnelma kilpailussa on kuitenkin ollut upea, kiitteli Hongo.

Suomen vasta 15-vuotias Liubov Efimenko joutui taipumaan lyhytohjelman jälkeiseltä toiselta sijalta neljänneksi pistein 146,58. Efimenkon ohjelma sisälsi upeita onnistumisia, mutta mukaan mahtui myös virheitä. Loppukauden tavoitteet ovat lahtelaisluistelijalla jo selvät.

—    Tavoitteenani on saavuttaa paikka joko EM-kilpailuun tai junioreiden MM-kilpailuun, kertoi Efimenko.

Tapparan 15-vuotias Jenni Saarinen luisteli lyyrisen kauniin vapaaohjelman ja nousi viidenneksi pistein 144,16. Saarinen oli tyytyväinen ensimmäiseen kilpailuunsa seniorisarjassa, vaikka vapaaohjelma sisälsikin pari kaatumista.

Hallitseva Suomen mestari Juulia Turkkila epäonnistui muutamissa hyppyelementeissään ja sijoittui seitsemänneksi pistein 137,15. Turkkilan mukaan vapaaohjelman alussa olevat uudet elementit eivät vaan lähteneet käyntiin.

—    Tämän jälkeen minun oli vaikea koota itseäni jatkamaan. Loppuohjelmasta pääsin paremmin rytmiin kiinni, siellä oli tutumpia elementtejä. Minulla on vielä kaksi kansainvälistä kilpailua ennen SM-kisaa. Elementit saadaan varmasti kuntoon, sillä kausi on vasta alussa, uskoo Turkkila.

Suomen neljäs naisedustaja Emilia Toikkanen tipahti lyhytohjelman 12 sijalta lopputuloksissa sijalle 16. Yhteispisteitä Toikkanen keräsi 90,28.

—    Minulla oli tänään vaikeuksia ohjelman hyppyelementeissä. Finlandia Trophy oli silti hieno kokemus kaiken kaikkiaan, kertoi Toikkanen..

Naisten kilpailun kaikki tulokset:

http://www.figureskatingresults.fi/results/1415/CSFIN2014/CAT001RS.HTM

www.finlandiatrophy.com


 


Maajoukkue kaudelle 2024–2025 nimetty 16.4.2024
Vuoden 2024 OKM:n seuratuet myönnetty 12.4.2024