Uutiset

Marigold IceUnity Finlandia Trophyn voittoon

Marigold IceUnity luisteli Finlandia Trophy Espoon voittoon

Muodostelmajoukkueet aloittivat kilpailukautensa Finlandia Trophy Espoon lyhytohjelmakilpailulla.

Jo ennakkoasetelma kilpailuun oli kutkuttavan jännittävä. Mittaa toisistaan ottivat maailmanmestarijoukkueet Marigold IceUnity, Rockettes ja Team Unique, kova kotimainen haastaja Revolutions sekä viime kevään MM-kilpailujen neljäs, Venäjän ykkösjoukkue Paradise.

Voiton vei hallitseva maailmanmestari Marigold IceUnity (HL) pistein 66,40. Voimakas ja vaikuttava Bui-Doi -teemainen lyhytohjelma oli rakennettu Miss Saigon -musikaalin musiikkiin.

—     Olemme todella tyytyväisiä sijoitukseen. Myös pisteet olivat hyvät, etenkin, kun kausi on vasta näin alussa. Ohjelma sujui juuri niin kuin harjoituksissakin, kertoi joukkueen kapteeni Sanni Levy.

Marigold IceUnityn takana kolme seuraavaa joukkuetta sijoittuivat pisteissä erittäin lähekkäin. Toiseksi kilpailussa sijoittui viimevuotiseen tapaan Venäjän Paradise.  Joukkue lähti tavoittelemaan kilpailusta voittoa, mutta vauhdikas ja menevä lyhytohjelma riitti tällä kertaa toiseen sijaan. Pisteitä joukkue sai 59,53. 

Kolmanneksi luisteli Team Unique (HSK) pistein 59,21. Joukkue luisteli Pähkinänsärkijä-baletin musiikkiin tehdyn modernin ohjelmansa siististi ja vauhdikkaasti. 

—     Meillä oli hyvä fiilis luistella ja yleisö eli upeasti mukana. Todennäköisesti parannettavaa jäi teknisissä pisteissä, mutta mahdolliset puutteet voidaan korjata kauden aikana, uskoo kapteeni Minttu Palsola.

Rockettes (HTK) luisteli espanjalaistyylisen La Isla Bonita -ohjelmansa tyylikkäästi ja vauhdikkaasti. Muuten varman oloista ohjelmaa verotti kuitenkin kaatuminen avoblokissa, ja joukkue jäi neljänneksi pistein 58,50.

Revolutions (ETK) luisteli onnistuneen suorituksen ja saavutti pisteet 46,11. Joukkueen ohjelma sisälsi mielenkiintoisia siirtymiä ja yllätti uudenlaisella liikekielellä. Kilpailun varhainen ajankohta näkyi kuitenkin pienenä epätarkkuutena avoblokissa.

 

Tulokset:

http://www.figureskatingresults.fi/results/1415/FTSYS2014/index.htm

Kuvia ja tunnelmia Instagramissa ja Twitterissä @skatingfinland/Facebookissa www.facebook.com/finlandiatrophy

 

 


Lasten urheiluun yhteinen suunnanmuutos 19.6.2024
Kuulumisia ISU kongressista 17.6.2024