Uutiset

Finlandia Trophy Espoo – naisten lyhytohjelma 10.10.2014

Finlandia Trophy etenee venäläiskomennossa – Suomen Efimenko toisena

 

Venäjän Elizaveta Tuktamysheva johtaa odotetusti naisten kilpailua lyhytohjelman jälkeen Finlandia Trophy Espoossa. Hän luisteli lyhytohjelmansa varmasti ja päätyi ennätyspisteillään 67,65 omalle kymmenluvulleen. Toiseksi luisteli Suomen vasta 15-vuotias Liubov Efimenko ja kolmanneksi Japanin Rika Hongo, maansa nuorten mestari tältä vuodelta.

Tuktamysheva oli erittäin tyytyväinen suorituksensa jälkeen.

– Oli uskomaton fiilis luistella. Suoritus antaa mahdollisuuden valmistautua huomiseen vapaaohjelmaan rauhallisin mielin, hän totesi.

Lahtelainen Liubov Efimenko luisteli kuin keijukainen lyhytohjelmansa, jossa nappiin menivät niin soolohyppy kolmoisflippi kuin yhdistelmä kolmoistulppi-kolmoistulppi. Efimenko kokosi puhtaasti elementistä toiseen edenneellä ohjelmallaan ennätyspisteet 56,21.

 – Ihan loistava suoritus. Oli ihanaa luistella kun yleisö oli niin hyvin mukana, hän hehkutti.   

Japanin juniorinaisten ykkönen Rika Hongo onnistui lyhytohjelmansa hypyissä, mutta pirueteissa tuli virheitä, jotka harmittivat. Hän kokosi ohjelmastaan pisteet 52,11. Luistelija ei ottanut ylimääräistä painetta japanilaisten televisioyhtiöiden ja turistien läsnäolosta, vaan totesi olevansa siitä kiitollinen.

Juulia Turkkila aloitti uuden, lähes henkeäsalpaavan kauniin ohjelmansa onnistuneella hyppy-yhdistelmällä, mutta soolohypyksi vaihtunut kolmoisritti päättyi kaatumiseen. Askelsarjat ja piruetit olivat kuitenkin taattua laatua. Lyhytohjelman kokonaispisteet 51,85 jättivät hallitsevan Suomen mestarin Efimenkon taakse ja neljänneksi.

Ensimmäisiin aikuisten kansainvälisiin kilpailuihinsa osallistunut Jenni Saarinen onnistui hyvin alun kolmoistulppi-kolmoistulppi-yhdistelmässään, mutta soolohypyksi aiottu kolmoislutz jäi ilmapalloksi. Tasaisen varma suoritus toi kuitenkin pisteet 48,55, joilla hän sijoittui kuudenneksi pistein 48,55.

Neljäs suomalaisnainen Emilia Toikkanen on lyhytohjelman jälkeen 12. pistein 37,67.

Naisten kilpailun kaikki tulokset: http://www.figureskatingresults.fi/results/1415/CSFIN2014/CAT001RS.HTM


Kesäkuun Sähkäri 7.6.2024
Henkilöstömuutoksia Taitoluisteluliitossa 5.6.2024