Uutiset

Finlandia Trophy Espoo -kilpailussa kokeillaan!

(lehdistötiedote)

Finlandia Trophy Espoo -kilpailu kokeilukulttuurin ytimessä

Suomalaisen taitoluistelun ylpeys, jo 19. kertaa järjestettävä kansainvälinen Finlandia Trophy Espoo -kilpailu, näyttäytyy tänä vuonna kokeilevana ja osalistavana urheilutapahtumana. Kautta aikojen kilpailu on vetänyt puoleensa taitoluistelun kirkkaimpia tähtiä aina maailmanmestareista olympiavoittajiin asti, mutta pelkästään loistokas osallistujakaarti ei Taitoluisteluliitolle enää riitä. Kilpailutapahtuman ohella liitto haluaa tästä eteenpäin profiloitua innovatiivisena sekä yrityksiä houkuttelevana kisajärjestäjänä ja uudentyyppisen yritysyhteistyön kehittäjänä.

Päätös kehittää taitoluistelutapahtumien yritysyhteistyötä ja panostaa yleisön viihtyvyyteen, synnytti vuoden vaihteessa Innostava Suomi -hankkeen, joka pitää kotipesäänsä juuri Taitoluisteluliitossa. Kun liitto kutsui lisäksi hankkeeseen Suomen Olympiakomitean, VALO ry:n, nipun yrityksiä, kaupunkeja ja muita asiasta innostuneita, vakuuttui myös Uudenmaan ELY-keskus hankkeen ideasta. Hankkeen maali on Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuodessa, 2017, jolloin Suomi isännöi taitoluistelun MM-kisoja. Samana vuonna Suomi toimii myös hiihdon, joukkuevoimistelun ja nuorten suunnistajien MM-kilpailujen isäntänä. Taitoluisteluliitto onkin esittänyt kutsun myös muille MM-organisaatioille osallistua juhlavuoden urheilutapahtumien kehittämiseen – yhdessä. Eteenpäin katsova Taitoluisteluliitto on lisäksi antanut vuosittain järjestettävän Finlandia Trophyn testilaboratorioksi, jossa uudenlaisia yritysyhteistyö- ja elävöittämiskokeiluja voidaan yli lajirajojen kokeilla.

Miten kokeileva kulttuuri ilmenee viikon päästä käytävässä Finlandia Trophyssa? Hankkeen projektipäällikkö Karoliina Vilander jakaa kokeilut kolmeen osa-alueeseen, jotka ovat taiteen ja ”suomalaisen hulluuden” liittäminen osaksi urheilutapahtumia, yleisön hyvinvointi sekä osallistava sponsorointi.

– Varsinkin taiteen mukanaolo urheilussa on hyödyntämätön voimavara. Finlandia Trophyssa esimerkiksi luistelijoiden kilpailujärjestyksen arvontatilaisuudessa on mukana taideolympialaisissa kultamitalin voittanut taiteilija Tero Annanolli, joka maalauttaa luistelijoilla taulun, joka puolestaan huutokaupataan Nenäpäivän hyväksi. Itse kilpailutapahtumassa kuullaan livemusiikkia, josta vastaa lahjakkaat Tapiolan musiikkilukion puhallinorkesterin nuoret soittajat sekä viiden naisen lauluyhtye Ensemble Norma.

Maksa ja Auta liikkumalla -tempaus puolestaan laittaa potentiaalisen kisavieraan puuskuttamaan – polkemaan kuntopyörää – ansaitakseen maksuttoman lipun tämän vuoden tapahtumaan. Tempauksella halutaan olla osaltaan mukana VALO ry:n visiossa jonka tavoitteena on, että Suomi on maailman liikkuvin kansa vuonna 2020. Yleisön hyvinvointiin tähtäävät pienimuotoiset kokeilut ulottuvat Baronan välittömään läheisyyteen rakennettavaan Suomi-maisemaan nuotioineen ja nokipannukahveineen. Areenan sisäpuolelle puolestaan on koottu joukko hyvinvointialan startup-yrityksiä, joiden palveluiden toivotaan lisäävän yleisön hyvinvointia. Myös urheilijoiden hyvinvointiin kiinnitetään entistä enemmän huomiota Stress free area® -konseptin avulla.

– Kokeilujen tarkoituksena on testata syntyneitä ideoita ja saada yleisöltä palautetta ideoiden jatkokehittämiseen. Tavoitteena on, että 2017 Suomen urheilun supervuoden tapahtumien asiakaskokemus on noussut aivan uudelle, ja yleisön omaa hyvinvointia lisäävälle, tasolle. Uskomme tämän ajattelun energisoivan yhteistyötä eri toimijoiden välillä ja hyödyttävän koko Suomi Oy Ab:tä, Vilander listaa.

Kansainvälinen Finlandia Trophy Espoo -taitoluistelukilpailu Barona Areenalla
10.-12.10.2014
www.finlandiatrophy.com


Taitoluistelukirje ilmestynyt 17.5.2024
Taitoluistelun Tuki ry:n tuet kaudelle 2024–2025 15.5.2024