JGP Aichi, Japani 10.-14.9.2014/tuloksia

Jenni Saarinen yhdeksäs Japanissa

Jenni Saarinen sijoittui yhdeksänneksi taitoluistelun nuorten GP-osakilpailussa Japanin Aichissa. Kilpailun voitti ylivoimaisesti Venäjän Serafima Sakhanovich pistein 177,69.

Loisteliaan lyhytohjelman jälkeen kolmannelta sijalta vapaaohjelmaan lähtenyt tamperelaisluistelija ei pystynyt uusimaan perjantaista nappisuoritustaan, joka kamppailee suomalaishistorian vaikeimman ohjelman tittelistä. Saarisen vapaaohjelma takkusi heti ensimmäisestä elementistä, kolmoisflipistä, alkaen. Neljä pistevähennystä kaatumisista sekä hyppyjen kierroshelpotukset jättivät 15-vuotiaan lahjakkuuden kauas omasta tasostaan. Tuloksena oli vapaaohjelman 12:sta sija ja kokonaispisteet 129,44. Valopilkuiksi jäivät laadukkaat kolmos- ja nelostasojen piruetit sekä kolmoissalchow.

"Olen pettynyt luisteluuni", kiteytty Saarinen tuoreet tunnelmansa Japanista.

Saarinen osallistui kahteen GP-osakilpailuun – Sloveniassa ja Japanissa. Ensimmäisessä kilpailussa suomalainen luisteli piste-ennätyksensä vapaaohjelmassa 93,11. Jälkimmäisessä lyhytohjelman uudeksi ennätykseksi kirjattiin 55,20. Molemmissa kilpailuissa saavutetut yhdeksännet sijat eivät riitä joulukuiseen GP-finaaliin, mutta muitakin haasteita Saarisella riittää. Hänet on nimetty mm. Suomen edustajaksi lokakuiseen Finlandia Trophy Espoo -kilpailuun, jossa hän kilpailee muiden tapaan aikuisten sarjassa.

*****************

Jenni Saarinen kolmantena Japanin GP-kilpailussa

Jenni Saarinen sijoittui kolmanneksi nuorten GP-sarjan osakilpailun lyhytohjelmassa, Japanin Aichissa. Kilpailua johtaa Kazakstanin Elisabet Turzynbaeva pistein 59,25.

Vasta 15-vuotiaan tamperelaisen vaikea ohjelma sujui täydellisesti ja hän ansaitsikin siitä omat uudet ennätyspisteet 55,20. Vertailun vuoksi, Saarisen pisteet olisivat riittäneet tämän vuoden EM-kilpailun lyhytohjelman sijalle 7. Alun kolmoistulppi-kolmoistulppi oli näyttävä kokonaisuus, jossa jälkimmäinen hypyistä lähti jopa korkeammalle kuin ensimmäinen. Ohjelman hyppyrepertuaariin kuuluneet kolmoislutz ja kaksoisaksel olivat myös laadukkaat.

Susanna Haaralan ja Maaret Siromaan valmennettava petrasi kaksi viikkoa sitten käydyn Slovenian osakilpailun lyhytohjelmaa selvästi. Tuolloin hän epäonnistui lutzissa ja akselissa, jolloin pisteetkin jäivät lähes 12 pistettä heikommiksi.  Junioreiden Suomen mestarilla oli aihetta iloon perjantaisen lyhytohjelman jälkeen.

– Olen todella tyytyväinen ja iloinen lyhytohjelmastani. Oli mahtava luistella yleisön kannustaessa minua. Huomenna vapaaohjelmassa tavoitteenani on tehdä hyvä kokonaisuus ja saada sen myötä hyvät yhteispisteet.

Vapaaohjelma luistellaan lauantaina.

************

Junioreiden GP-sarja jatkuu 10.-14.9.2014 Aichissa Japanissa

Suomea edustaa Tapparan Taitoluistelua edustava Jenni Saarinen
Valmentajana matkalla on Susanna Haarala. Suomen tuomarina toimii Tarja Ristanen.