Uutiset

JGP Ostrava, Tsekki 3.-7.9./tuloksia

Junioreiden GP-kilpailu 3.-7.9. Ostrava, Tsekki

Lahden Taitoluistelijoita edustava Liubov "Liuba" Efimenko sijoittui 13:nneksi nuorten GP-kilpailussa Ostravassa. Kilpailun voitti ylivoimaisesti Venäjän Evgenia Medvedeva (171,12). Venäläinen nappasi voiton tasaisuudellaan – hän sijoittui molemmissa osioissa toiseksi. Kilpailussa toiseksi sijoittunut, vapaaohjelman ykkönen, Japanin Wakaba Higuchi oli lyhytohjelmassa vasta viides.

Efimenko lähti lauantain kilpailuun lyhytohjelman kahdeksannelta sijalta. 15-vuotias suomalaislupaus ei pystynyt vapaaohjelmassa lähellekään parastaan. Kaatumisvähennykset molemmista kolmoisriteistä ja kesken jääneet kolmoislutz sekä -flip verottivat osa-aluepisteitä liikaa. Efimenkon oli tyytyminen vapaaohjelman 15:nteen sijaan. Kokonaispotiksi kertyi 120,76 pistettä.

Naisten SM-hopeamitalisti, Efimenko, loisti kuitenkin vaikeilla yhdistelmillään. Hän hyppäsi mm. kolmois-kolmois-yhdistelmän molemmissa ohjelmissaan. Teknisesti varmana luistelijana tunnetulle lahtelaiselle kyseessä oli vasta kauden aloituskilpailu. Efimenko on valittu edustamaan Suomea mm. kansainväliseen Finlandia Trophy -kilpailuun joka käydään 10.−12. päivänä lokakuuta Espoossa.

 

*********************

Lahden Taitoluistelijoita edustava Liubov "Liuba" Efimenko ansaitsi lyhytohjelmallaan pisteet 47,40 ja sijoittui kilpailussa kahdeksanneksi. Liuban alku oli epäonninen, sillä hän kaatui kolmoislutzin. Hän paikkasi kuitenkin alun epäonnistumisen hyppäämällä hyvän kolmoistulppi-kolmoistulppi-yhdistelmän. Myös kaksoisaksel osui kohdilleen sekä piruetit, joista hän ansaitsi kahdesti nelos- ja kerran kolmostason. Jo viime vuonna nähty kaunis ohjelma "Conserto pour une voix" sujui kokonaisuudessaan jälleen hyvällä vauhdilla ja liulla.
Kilpailua johtaa Yhdysvaltojen Karen Chen 60,68. Lahtelaisluistelijalla on onnistuessaan hyvät mahdollisuudet jopa nostaa sijoitustaan, sillä kilpailu on melko tasainen. Vapaaohjelma luistellaan lauantaina.

*********************************************

Suomea edustaa naisissa: Liubov Efimenko (LTL)

Valmentajana kilpailussa on Nuriya Pirogova ja Suomen tuomarina Pia Alhonen.

Aikataulut ja tulokset: http://www.isuresults.com/events/fsevent00051551.htm

http://www.youtube.com/watch?v=yX6v446rDiA
http://www.youtube.com/watch?v=DyOqKdj4HcU


Kevätliittokokouspäivä summasi kauden 2023-2024 20.4.2024
Maajoukkue kaudelle 2024–2025 nimetty 16.4.2024