Uutiset

Japanilainen TV Asahi osti yksinoikeuden Finlandia Trophy Espoo -kilpailuun

Japanilainen TV Asahi osti yksinoikeuden Finlandia Trophy Espoo -kilpailuun

Japanin suurimpiin tv-kanaviin kuuluva TV Asahi on ostanut yksinoikeuden Suomessa lokakuun 10.−12. päivänä järjestettävään kansainväliseen Finlandia Trophy Espoo -taitoluistelukilpailuun. Tapahtumalla tulee olemaan Japanissa arviolta noin 10 miljoonaa katsojaa, mahdollisesti enemmänkin. Yksinoikeus koskee Japania, Suomessa tapahtuman televisioi YLE.
     Taitoluistelun ollessa Japanin suosituimpia urheilulajeja, ei Asahin kilpailua kohtaan osoittama kiinnostus ole yllätys. Sen fokuksessa on erityisesti maan seuratuimpiin urheilijoihin kuuluva Yuzuru Hanyu (20), miesten olympiavoittaja sekä hallitseva maailmanmestari. Hanyu aloittaa kilpailukautensa Espoosta jo kolmatta vuotta peräkkäin.
     Japanilaisten kiinnostus Suomen taitoluistelun vuosittaista ykköstapahtumaa kohtaan on jatkunut jo viiden vuoden ajan, jolloin Japanin Taitoluisteluliitto on lähettänyt Suomeen ykkösurheilijansa.  Joka vuosi 4-5 japanilaista tv-kanavaa on saapunut urheilijoiden mukana Suomeen ja kuvannut tapahtuman. Myös japanilaisfanit ovat löytäneet Trophyn. Suomalaisten jälkeen he ovat Barona Areenan toiseksi suurin katsojakunta.
    Japanilaistähdet eivät suinkaan ole ainoita, jotka haluavat palata Trophyyn vuosi toisensa jälkeen.  Useampana vuotena esim. jäätanssin olympiavoittajat Kanadan Tessa Virtue ja Scott Moir ovat käyneet valloittamassa suomalaisyleisön sydämet, kuten myös Venäjän, joukkuekilpailun olympiavoittaja, Yulia Lipnitskaya. Venäläisten jäätanssin ja miesluistelun ykkösnimet saapuvat niin ikään vuosittain Espooseen.
Suomen Taitoluisteluliiton puheenjohtaja Susanna Rahkamo iloitsee Japani-yhteistyön suomista mahdollisuuksista.

– Finlandia Trophy tarjoaa Japanin markkinoille tähyäville suomalaisyrityksille tuhannen taalan paikan hyödyntää näkyvyys. Vielä ehtii mukaan. Yksi japanilainen yritys on jo lupautunut kilpailun yhteistyökumppaniksi.

Järjestyksessään 19. Finlandia Trophy koki imagomuutoksen vuonna 2012 kun tapahtuma siirtyi Espoon kaupungin ja Suomen Taitoluisteluliiton yhteistyön myötä Espoon Barona Areenaan. Uudistuksen myötä Taitoluisteluliitto asetti tapahtumalle uudenlaisia tavoitteita. Niistä yksi on rakentaa tapahtumasta niin kilpailijoille kuin yleisöllekin ”maailman paras taitoluistelutapahtuma”. Espoon kaupungille Finlandia Trophy -yhteistyö tarjoaa puolestaan väylän nostaa esiin sille tärkeitä teemoja: tiedettä, taidetta ja taloutta.
Myös Espoon Elinkeinojohtaja Tuula Antola näkee Japani-yhteistyössä monia mahdollisuuksia.

– Taitoluistelun suursuosio Japanissa ja Finlandia Trophy luovat erinomaisen tilaisuuden viestiä suomalaisesta korkeasta osaamisesta japanilaistoimijoille sekä Suomessa että Japanissa. Toivomme, että mielikuva Espoosta elämysten ja innovaatioiden puutarhana juurtuu tätä kautta entistä vahvemmin ihmisten mieliin ja suunnitelmiin.

Finlandia Trophy Espoo on osa Kansainvälisen luisteluliton tälle kaudelle lanseeraamaa Challenger-sarjaa.. Suomen Taitoluisteluliitolla on Finlandia Trophylle tavoitteet kuitenkin korkeammalla. Se mielii saada kilpailun osaksi syksyistä GP-sarjaa, jossa isäntämaiden lukumäärä on ollut vakio, kuusi. Trophyn arvostus ja puitteet alkavat olla kohdillaan, mutta yksi ISU:n asettamista sarjaan pääsyn vaatimuksista, raha, puuttuu. Kilpailun budjetti on arviolta n. 600 000 euroa. Matkalla kohti tavoitettaan, Suomen Taitoluisteluliitto isännöi taitoluistelun MM-kisoja vuonna 2017. Kilpailu käydään vuotta ennen Korean olympialaisia 2018.

www.finlandiatrophy.com


Kesäkuun Sähkäri 7.6.2024
Henkilöstömuutoksia Taitoluisteluliitossa 5.6.2024