Uutiset

Luistelukoulut alkavat!

Kesä jatkuu, mutta luistelukoulut alkavat

Elokuinen lämpömittari yltää vielä 20:n paremmalle puolelle. Siitä huolimatta on aika kaivaa luistimet esiin, sillä jäähalleissa alkavat luistelukoulut. Useissa seuroissa pienet taitoluistelijatytöt ja -pojat ottavat ensimmäisiä potkujaan liukkaalla jäällä jo elokuun lopulla. Ilmoittautuminen on jo käynnissä.

Monessa suomalaisessa taitoluisteluseurassa on tarjolla erilaisia vaihtoehtoja kaiken ikäisille luistelun harrastajille. Perinteisten tuntien lisäksi on tarjolla esimerkiksi perheluistelutunteja vasta luistelemaan opetteleville pienokaisille sekä heidän vanhemmilleen. Viime vuosien aikana myös aikuisluistelu on nostanut päätään. Aikuisharrastajille tarjontaa on usein niin yksinluistelun kuin muodostelmaluistelun puolella. Taitoluistelu sopii lajiksi monenlaiselle harrastajalle kuten myös erityislapsille ja -nuorille. Joissakin taitoluisteluseuroissa on omia erityislasten luistelukouluryhmiä, mutta mukaan voi tulla muutoinkin. Luistelukoulussa aloitetaan tavallisesti noin neljän vuoden ikäisenä, mutta myös kouluikäisille on omia harrasteryhmiä.

Luistelukouluissa opetellaan leikin avulla perusluistelutaito. Luistellessaan lapsi oppii samalla löytämään tasapainon sekä ilmaiseminen itseään musiikin avulla. Monipuolisena harrastuksena taitoluistelu kehittää lisäksi mm. koordinaatiota, liikkuvuutta ja nopeutta. Luistelukouluissa valmentavat Suomen Taitoluisteluliiton kouluttamat ohjaajat, jotka opettavat luistelutaidon ohella lapsille ryhmässä toimimisen pelisääntöjä. Harrastuksen edetessä lapsi voi halutessaan tähdätä kilpaluistelijaksi joko yksinluistelun tai muodostelmaluistelun puolelle. Pääkaupunkiseudulla on mahdollista harrastaa myös jäätanssia. Vaikka harrastuksen olisi aloittanut vasta aikuisena, on kilpaileminen silloinkin mahdollista. Monipuolisen teränkäyttöharjoittelun vuoksi, taitoluistelukouluja suositellaan myös kiekkourasta  haaveileville miehenaluille.

Suomen Taitoluisteluliitto kannustaa kaikkia suomalaisia luistimille. Vuoden 2017 taitoluistelun MM-kotikisat ja niiden valmistelu tuo varmasti mukanaan laaja-alaisen luistelubuumin. Luistelun alkeet kannattaa siis opetella hyvissä ajoin!

http://www.stll.fi/seurat/

 


Kesäkuun Sähkäri 7.6.2024
Henkilöstömuutoksia Taitoluisteluliitossa 5.6.2024