Uutiset

JGP Courchevel Ranska, 20.-24.8.2014/tuloksia

JGP Courchevel Ranska, 20.-24.8.2014

Emmi Peltonen sijoittui Courchevelissa junioreiden Grand Prix-osakilpailussa yhdeksänneksi.

Ensimmäisiin junioreiden GP-kilpailuihinsa osallistunut Peltonen onnistui lyhytohjelmassaan ja lähti vapaaohjelmakilpailuun mainiolta kuudennelta sijalta.

Perjantai-iltana luisteltuun vapaaohjelmaan sattui pientä haparointia ja teknisiä ongelmia, jotka verottivat espoolaisen, vasta 14-vuotiaan Peltosen pistesaalista. Kaksoisaksel onnistui jälleen mallikkaasti, mutta lyhytohjelmakilpailussa onnistuneen kolmoistulppi-kaksoistulppiyhdistelmän ensimmäinen osa jäi vapaaohjelmassa kaksinkertaiseksi, ja soolohypyt ritti sekä salchow vain yhteen kierrokseen. Askelsarja sekä yhdistelmään sidottu kolmoissalchow sen sijaan sujuivat rutiinilla. Suorituksestaan Peltonen keräsi 66,05 pistettä, mikä riitti vapaaohjelmakilpailussa 12. sijaan.

Lyhyt- ja vapaaohjelman yhteenlasketut pisteet 112,16 toivat Peltoselle kokonaiskilpailussa yhdeksännen sijan.

Kilpailun voitti Venäjän Evgenia Medvedeva pistein 179,55. Toiseksi sijoittui Japanin Rin Nitaya 158,76 pisteellä ja kolmanneksi Yhdysvaltain Amber Glenn pistein 148,08.

——————————————————————————————–
Ranskan junioreiden Grand Prix-osakilpailuun osallistui useampikin suomalainen eri rooleissa.

Luistelijaedustajamme kilpailussa oli Espoon Jäätaitureiden Emmi Peltonen.

Valmentajaksi matkaan lähti Virpi Horttana.

Kilpailussa tuomarina: Anu Sormunen.

ISU:n kutsumina Leena Laaksonen (TC) ja Anne Fagerström (DRo) sekä tuomariseminaarin kouluttajana Hely Abbondati.