Uutiset

Finlandia Trophysta ISU Challenger Series -kilpailu

Finlandia Trophy 2014 osaksi uutta ISU Challenger Series -kilpailusarjaa

Lokakuussa järjestettävä Finlandia Trophy 2014 on nimetty yhdeksi tapahtumaksi uudessa ISU Challenger Series -nimeä kantavassa kilpailujen sarjassa. Kansainvälinen Luisteluliitto ISU on päättänyt muodostaa Grand Prix -sarjan rinnalle uuden kansainvälisen kilpailusarjan seniori-ikäisille luistelijoille.

Grand Prix -sarjaan voi osallistua vain hyvin rajallinen määrä luistelijoita ja tuomareita. Uuden sarjan tarkoitus onkin linkittää yhteen yksitoista laadukasta kansainvälistä kilpailua, joista luistelijat voivat kerätä World Standing -pisteitä ja toimitsijat kerätä tarvitsemiaan kansainvälisiä aktiviteetteja.

Suomen Taitoluisteluliitto ja Finlandia Trophyn järjestelytoimikunta ovat nimityksestä iloisia ja ylpeitä.

– Haimme kilpailua keväällä, ja ISUn Council päätti asiasta kokouksessaan kesäkuun puolivälissä. Meillä oli takana erittäin onnistunut Finlandia Trophy ja kilpailu tunnetaan hyvistä ja toimivista järjestelyistään. Se on varmasti ollut päätöksen pohjana, kun sarjaan nimettyjä kilpailuja on pohdittu.

– ISU Challenger Series -arvo tuo tietenkin uudenlaista mielenkiintoa Finlandia Trophya kohtaan ja toivomme, että se houkuttelee huippuluistelijoita entistäkin runsaslukuisempina lokakuussa Suomeen, tiivistää Taitoluisteluliiton toiminnanjohtaja Lea Åman.

Finlandia Trophy Espoo -kilpailun nettisivut: www.finlandiatrophy.com


Taitoluistelukirje ilmestynyt 17.5.2024
Taitoluistelun Tuki ry:n tuet kaudelle 2024–2025 15.5.2024