Uutiset

Leena Vainio (o.s. Pietilä) 1925-2014

Leena Vainio (o.s. Pietilä) 1925 -2014

Suru-uutinen pidetyn taitoluistelupersoonan, Leena Vainion (o.s. Pietilä) kuolemasta on tavoittanut Taitoluisteluliiton.

Leena Vainio syntyi Raumalla 29.3.1925 ja nukkui pois kotonaan Mikkelissä 20.5.2014 lyhyen, mutta vaikean sairauden uuvuttamana.

Vainio saavutti urheilu-urallaan peräti seitsemän naisten sarjan Suomen mestaruutta. Hän osallistui Kirsti Linnan ja Harriet Pantaeniuksen kanssa ensimmäisiin sodanjälkeisiin MM-kilpailuihin Tukholmassa vuonna 1947, ja sijoittui parhaana suomalaisena 20:nneksi.

Oman uransa jälkeen Vainio ei suinkaan jättänyt jäätä, vaan toimi valmentajana Mikkelissä. Vainiosta tuli myöhemmin merkittävä kansainvälisen tason taitoluistelutuomari. Hän oli aktiivinen tuomaritoiminnan kehittäjä Suomessa ja tuomaroi uransa aikana myös ISU:n mestaruuskilpailuissa: Viimeisen kerran hän istui kansainvälisessä tuomaripaneelissa Lake Placidin olympialaisissa vuonna 1980.

Leena Vainio toimi myös Suomen Taitoluisteluliiton hallituksen jäsenenä 14 vuoden ajan.

"Leena Vainio on elänyt kauno- ja sittemmin taitoluistelussa kolme elämää. Kaikki ne hän on voinut kirjata voitokseen, mutta suurimman arvostuksen hän on saavuttanut tuomarina." -Anu Puromies kirjassa Tähtiä Jäällä – tarinoita taitoluistelusta

Suomen Taitoluisteluliitto ottaa osaa Leena Vainion läheisten suureen suruun.


Vuoden 2024 OKM:n seuratuet myönnetty 12.4.2024
Helsinki Rockettes toisena ja Team Unique neljäntenä MM-kilpailuissa Kroatiassa 5.4.2024