Uutiset

Marigold maailmanmestari, Rockettesille pronssia

lehdistötiedote

Kaksi MM-mitalia Suomeen – Marigold IceUnitylle kultaa, Rockettesille pronssia

Marigold IceUnity on voittanut kultaa Italian Courmayeurissa luistelluissa muodostelmaluistelun MM-kilpailuissa. Mestaruus heltisi ohjelmien yhteispistein 223.45. Hopeamitalistiksi kiri Kanadan ykkösjoukkue Nexxice pistein 220.88, vain hitusen ennen Suomen Rockettesia, joka otti kilpailun pronssimitalin 220.66 pisteellä. Kilpailuun osallistui yhteensä 23 joukkuetta 18 eri maasta.

Kotimaassa Helsingin Luistelijoita edustava Marigold IceUnity on voittanut maailmanmestaruuden aiemmin kolme kertaa (2002, 2004 ja 2006). Kultamitalit ovat kuitenkin karttaneet joukkuetta muutaman vuoden.

Joukkue lähti viimeiselle kilpailuosuudelle lyhytohjelman jälkeen johtoasemasta. Tuomaristoja ja yleisöjä koko kauden sykähdyttänyt ”Spirits”-vapaaohjelma oli jälleen huikean intensiivinen esitys. Valmentaja Anu Oksanen oli kilpailun ratkettua syystäkin tyytyväinen suojattiensa suoritukseen.

–           Mahtava fiilis. Tytöt luistelivat päättäväisesti  ja rauhallisesti. Kyseessä oli maailmanmestaruus ja ennen meidän ohjelmaamme kisassa oli tehty kovia pisteitä, joten olen iloinen luistelijoiden kylmäpäisyydestä tiukassa tilanteessa.

–          Vaikka tilanne oli jännittävä, luistelijat onnistuivat luomaan jäälle maagisen tunnelman, joka ohjelmaan kuuluu.

Rockettesin viime vuodesta nuorentunut joukkue on kauden aikana osoittanut kykynsä uudistua. Helsingin Taitoluisteluklubia edustava Rockettes luisteli ”We will rock you” -vapaaohjelmansa asiaankuuluvalla asenteella ja kaiken likoon laittaen. Se palkittiin joukkueen kauden ennätyspisteillä ja lopulta kilpailun pronssimitalisijalla.

–          Mitali maistuu makealta! Kilpailuun valmistautuminen onnistui nappiin. Teimme työmme hyvin ja osoitimme, että Rockettes kuuluu mitalipallille tällä tasolla.

–          Vaikka tavoitteena ollutta kultaa ei tällä kertaa tullut, tämä on kokonaisvaltaisesti erittäin positiivinen lopputulos ja ihan huikea kokemus joukkueelle, kertoi valmentaja Kaisa Arrateig kilpailun lopputuloksen selvittyä.

Muodostelmaluistelun ensimmäiset MM-kilpailut pidettiin vuonna 2000. Suomi johtaa MM-mitalitilastoa kaikkiaan 19 mitalillaan, joista peräti kahdeksan on kultaisia. Toisena mitalitilastossa on Ruotsi 11 mitalillaan. Ruotsi on vienyt MM-kullan kuusi kertaa. Kanadalla puolestaan on MM-kilpailuista kymmenen mitalia, joista yksi on kultainen. Myös Yhdysvaltain joukkueilla on viisi MM-mitalia.

Kilpailun kaikki tulokset: http://www.isuresults.com/results/wcsys2014/index.htm

___________________________________________________________________________

Suomen Taitoluisteluliitto onnittelee molempia mitalistijoukkueita!


Maajoukkue kaudelle 2024–2025 nimetty 16.4.2024
Vuoden 2024 OKM:n seuratuet myönnetty 12.4.2024