Uutiset

Suomella kaksoisjohto MM-muodostelmaluistelussa

Suomella kaksoisjohto MM-muodostelmaluistelussa

lehdistötiedote

Italian Courmayeurissa käytävät muodostelmaluistelun MM-kilpailut alkoivat vahvassa suomalaiskomennossa, kun Suomen Marigold IceUnity (Team Finland 1) johtaa kilpailua lyhytohjelman jälkeen 76,14 pisteellä. Suomen Rockettes (Team Finland 2) on kilpailussa toisena pistein 74,98. Suomalaisjoukkueiden niskaan hengittää vain 0,13 pisteen erolla Kanadan ykkösjoukkue Nexxice. Venäjän Paradise on sekin iskuetäisyydellä, neljäntenä, pistein 73,83. Maailmanmestaruusmitalit ratkeavat lauantai-iltana, jolloin joukkueet luistelevat vapaaohjelmat.

Marigoldin lyhytohjelma ”African Vogue”, joka on räväkkä sekoitus Afrikan rytmejä ja yleisöä kosiskelevaa asenteellista voguingia, onnistui nappiin. Alppien helmenä tunnetun Courmayeurin jäähallin äänekäs yleisö räjähti suomalaissuorituksen jälkeen valtaviin suosionosoituksiin. Joukkueen kokonaisuudessaan vahva luistelu palkittiinkin kauden ennätyspistein. Marigoldin kapteeni Saga Hägglund iloitsi joukkueen onnistumisesta ja kertoi jokaisen nauttineen luistelemisesta.

– Olemme koko viikon odottaneet, että pääsisimme jäälle. Tuloksena oli mielettömän hyvä ohjelma, kauden paras.

Rockettesin tanssillinen ja vauhdikas ”Aloha Tahiti!” lyhytohjelma onnistui niin ikään kauden ennätyspisteiden veroisesti. Rockettes-kapteeni Heidi Aahe kiitteli joukkueen venymistä heti tuoreeltaan suorituksen jälkeen.

– Upea fiilis. Meillä oli tänään intensiteetti kohdillaan. Todella hienoa, että pystyimme tällaiseen ohjelmaan näin kovassa kilpailussa.

Molemmat suomalaisjoukkueet ovat ilmoittaneet tavoitteekseen voittaa MM-kultaa. Suomi on hallitseva maailmanmestari.  Kultaa viime vuonna voittanut joukkue Team Unique ei selvinnyt kotimaan valintakilpailuista MM-jäälle vaan jäi ratkaisevissa SM-kilpailuissa kolmanneksi. Helsingin Luistelijoita edustavalla Marigold IceUnityllä maailmanmestaruuksia on kolme: vuosilta 2002, 2004 ja 2006. Helsingin Taitoluisteluklubin Rockettesilla mestaruuksia on saman verran: vuosilta 2008, 2010 ja 2011. Suomi on tällä hetkellä maailman johtava muodostelmaluistelumaa 17 MM-mitalillaan. Ruotsilla, joka on mitalivertailussa toisena, MM-mitaleja on toistaiseksi 11. Ruotsin joukkue on lyhytohjelman jälkeen kuudentena.

Tulokset ja aikataulut:

http://www.isuresults.com/results/wcsys2014/index.htm

 


Kesäkuun Sähkäri 7.6.2024
Henkilöstömuutoksia Taitoluisteluliitossa 5.6.2024