Uutiset

Muodostelmaluistelun MM 4.-5.4.2014 Courmayeur, Italia

Muodostelmaluistelujoukkueet valmiina Italian MM-kilpailuihin

Muodostelmaluistelun maailmanmestaruuskilpailut luistellaan 4.-5.4.2014 Italian Courmayeurissa. Suomea edustavat Helsingin Luistelijoiden Marigold IceUnity (Team Finland 1) ja Helsingin Taitoluisteluklubin Rockettes (Team Finland 2). Vuoden 2013 maailmanmestarijoukkue, Helsingfors Skridskoklubbin Team Unique sijoittui helmikuisissa SM-kilpailuissa kolmanneksi, eikä näin ollen pääse Italiaan puolustamaan mestaruustitteliä.

Suomen mestari Marigold IceUnityn valmentaja Anu Oksanen kertoi, että ohjelmiin ei ole SM-kilpailun jälkeen tehty isoja muutoksia.

–          Harjoituksissa on haettu varmuutta ja rutiinia ohjelmiin, ja olemme hyvällä mielellä lähdössä kohti Italiaa. Viimeistelyharjoittelu on onnistunut, sanoi Oksanen levollisen oloisena ennen kilpailumatkalle lähtöä.

SM-hopeaa helmikuussa napannut Rockettes lähtee MM-kilpailuihin luottavaisin mielin. Kausi on ollut nousujohteinen, ja ohjelmat ovat kunnossa. Valmentaja Kaisa Arrateig (o.s. Nieminen) kertoi, että ohjelmiin on vielä SM-kilpailujen jälkeen pyritty saamaan lisää teknisyyttä ja vauhtia.

–          Tiukka treenijakso on nyt lopussa, ja viimeinen viikko herkistellään. Olemme lisänneet ohjelmiin pikku juttuja, menossa on ”nonparellivaihe”. Tätä varten on tehty työtä koko kausi, ja nyt lähdetään nauttimaan ohjelmista vielä kerran.

Molemmat joukkueet ovat voittaneet maailmanmestaruuden kolmesti aiemmin, joten molempien joukkueiden tavoitteena on tälläkin kertaa tuoda kilpailun kultamitali Suomeen. Suomalaisjoukkueiden keskinäinen kilpailu on kovaa, ja mitalitaistelussa ovat tiukasti mukana myös Kanadan, Venäjän, Yhdysvaltain ja Ruotsin joukkueet.

Kilpailua voi seurata YLE Areenassa suorana lähetyksenä:

Perjantain lyhytohjelmakilpailu YLE Areenassa

Lauantain vapaaohjelmakilpailu YLE Areenassa

Kilpailun tulossivulle täältä.

Kilpailun nettisivut: http://www.2014synchroworlds.com/

Koosteet kilpailuista nähtävissä YLE:n TV2-kanavalla:

Lyhytohjelmakilpailu pe 4.4.2014 klo 22.55.
Vapaaohjelmakilpailu la 5.4.2014 klo 22.05.

___________________________________________________________________________

Suomen joukkueet: 

Marigold IceUnity, Helsingin Luistelijat (Team Finland 1)

Rockettes, Helsingin Taitoluisteluklubi (Team Finland 2).

Suomen joukkueenjohtajana toimii Leena Laaksonen.

Kansainvälisen luisteluliiton (ISU) tehtävissä Courmayeurissa:

Regional Event Coordinator Assistant Sinikka Kuusniemi, Member of council Marie Lundmark

sekä muodostelmaluistelun teknisen komitean jäsen Mika Saarelainen.

Suomen tuomarina kilpailussa Pia Alhonen.


Kesäkuun Sähkäri 7.6.2024
Henkilöstömuutoksia Taitoluisteluliitossa 5.6.2024