Uutiset

Taitoluistelun MM-kilpailut Saitama, Japani, 26.3.-30.3.2014

Taitoluistelun MM-kilpailut Japanin Saitamassa 26.-30.3.2014

Taitoluistelun MM-kilpailut käydään 26.3.– 30.3.2014 Japanissa, Saitamassa. Suomea edustaa naisten sarjassa Juulia Turkkila. Jäätanssissa Suomea edustavat Henna Lindholm ja Ossi Kanervo. Suomella ei ole kilpailussa miesedustajaa.

Juulia Turkkila lähtee jo uransa neljänsiin aikuisten MM-kilpailuihin. Valmistautuminen on sujunut hyvin, vaikka kaksi viikkoa sitten sattunut nilkan vääntövamma on muuttanut harjoittelua.

–        Harjoittelu on ollut riittävää ja laadukasta, mutta erilaista. Olen lähdössä kisaan positiivisin mielin. Nilkan vamma ei vaikuta ohjelmien sisältöön, vaan kisoihin lähdetään tekemään ihan normaaleja suorituksia. Aiempi kokemus auttaa keskittymään vain omaan tekemiseen, Turkkila pohtii.

Turkkilan toistaiseksi paras sijoitus MM-tasolla on 18:s, vuodelta 2012. Tavoitteena on tälläkin kertaa paikka naisten kilpailun finaaliin, mutta suurimmat tavoitteet liittyvät omiin suorituksiin.

–        Alla on hyvä ja nousujohteinen kausi, Suomen mestaruus joulukuulta sekä EM-kilpailun 12. sija. Kolmois-kolmois-hyppy-yhdistelmästä ja soolohypyksi valitusta kolmoisritistä kertyy onnistuessaan hyvin pisteitä. Myös piruetit ovat laadukkaat ja rakennettu vaikealle tasolle, joten näistä pitäisi syntyä tulostavoitteitakin ajatellen hyvä suoritus.

Naisten kilpailuun suurimpina ennakkosuosikkeina lähtevät Venäjän Julia Lipnitskaya, Japanin Mao Asada ja Italian Carolina Kostner.

Jäätanssipari Henna Lindholm – Ossi Kanervo edustaa Suomea MM-tasolla toista kertaa. Kaksikon tavoitteena on tehdä paineeton ja varma suoritus lyhyttanssissa ja olla mukana myös vapaatanssiosuudella, johon pääsee 20 parasta paria.

Lyhyttanssissa pakollisena osiona on tänä vuonna Finnstep, joka on suomalaispari Susanna Rahkamon ja Petri Kokon kehittämä nopeatempoinen tanssi.

–        Susanna on käynyt antamassa apua ja vinkkejä ilmaisuun ja koreografiaan. Finnstep on nopea ja kepeä tanssi, mutta myös kaunis ja mielenkiintoinen, Lindholm kertoo.

Sotšin olympialaisten jäätanssikilpailun kärkikaksikko ei osallistu kevään MM-koitokseen, joten jäätanssikilpailun mestaruuspaineita asetellaan venäläisten Elena Ilinykh – Nikita Katsalapovin ja kokeneen ranskalaispari Nathalie Pechalat – Fabian Bourzatin harteille.

Suomen joukkueenjohtajana matkalla toimii Tarja Ristanen.

Voit käydä katsomassa myös Suomen Taitoluisteluliiton ja VALOn yhteistyönä kuvaaman urheilijoiden ennakkohaastattelun tästä linkistä.

Kilpailuja voi seurata YLE:n kanavilla: keskiviikkona TV2 klo 18.02 alkaen parien ja miesten lyhytohjelmakooste.

Suorat lähetykset YLE Areenassa.

Kilpailun aikataulut:

To 27.3. klo 15.45 (08.45 Suomen aikaa) Naisten lyhytohjelma

Pe 28.3. klo 10.50 (03.50 Suomen aikaa) Jäätanssin lyhyttanssi

La 29.3. klo 12.30 (05.30 Suomen aikaa) Jäätanssin vapaatanssi

La 29.3. klo 17.15 (10.15 Suomen aikaa) Naisten vapaaohjelma

Kilpailun nettisivut:World Figure Skating Championships in Saitama, Japan

Kilpailun tulossivut: http://www.isuresults.com/results/wc2014/index.htm


Kesäkuun Sähkäri 7.6.2024
Henkilöstömuutoksia Taitoluisteluliitossa 5.6.2024