Uutiset

Junioreiden MM-kilpailut – Sofia, Bulgaria 10.–16.3.2014 /tuloksia

Junioreiden MM-kilpailut – Sofia, Bulgaria 10.–16.3.2014

Tapparan Taitoluistelijoiden Jenni Saarinen sijoittui junioreiden MM-kilpailuissa kolmanneksitoista 141.02 pisteellä. Kilpailun voiton vei ylivoimaisesti Venäjän Elena Radionova yhteispistein 194.29. Kaikki mitalisijat menivät Venäjälle, sillä hopean nappasi Serafima Sakhanovich pistein 182.13 ja pronssin Evgenia Medvedeva 178.43 pisteen saaliilla.

Saarinen lähti vapaaohjelmaosuudelle hienosti kahdeksannelta sijalta, mutta epäonni vapaaohjelmassa pudotti suomalaisen tuloslistalla viisi sijaa alaspäin. Vapaaohjelma lähti liikkeelle ilmavalla kaksoisaksel-kolmoistulppiyhdistelmällä. Piruetit ja askelsarja olivat laadukkaat ja ohjelman loppupuolelle sijoitettu kaksoisaksel onnistui, mutta flipin ja salchowin hän kaatui. Saarinen jäi lopulta vain kahden pisteen päähän syksyllä luistellusta piste-ennätyksestään, ja paransi viimevuotista junioreiden MM-kilpailusijoitustaan pykälällä. Tästä huolimatta luistelija oli vapaaohjelmaansa pettynyt.

–          Fiilis oli ihan hyvä ohjelmaan lähtiessä, mutta aika huonosti meni. Hypyt eivät vain tänään onnistuneet, Saarineen pohti hetki suorituksensa jälkeen.

_____________________________________________________________________

Juho Pirinen sijoittui miesten lyhytohjelmakilpailussa 33. sijalle pistein 45.11. Tämä on Piriselle kilpailun lopullinen sijoitus, sillä vain 24 parasta jatkaa vapaaohjelmaosuudelle.

Lappeenrannan Taitoluistelijoita edustava Pirinen luisteli lyhytohjelmansa kilpailun ensimmäisessä lämmittelyryhmässä. Pirinen harmitteli suorituksen jälkeen, että hyppyelementteihin vielä korjaamisen varaa, sillä ritti aukesi kesken hypyn ja axel jäi yksöiseksi. Muut elementit onnistuivat kuitenkin hyvin, ja pisteet olivat kauden parhaat.

–          Hypyt harmittavat tietenkin, mutta muuten ohjelma sujui melko normaalisti. Tämä on ensimmäinen kilpailuni tällä tasolla, joten ilmassa oli ehkä enemmän jännitystä kuin muissa kilpailuissa. Verryttelyssä jouduin hakemaan lutzia enemmän, mutta se sujui kilpailussa hyvin, Pirinen kommentoi tuoreeltaan suorituksen jälkeen.

______________________________________________________________________

Suomen joukkue:

Tytöt: Jenni Saarinen TapTL
Pojat: Juho Pirinen LrTL

Valmentajina matkalla mukana ovat Maaret Siromaa ja Marina Shirshova

Suomen tuomarit: Virpi Kunnas-Helminen (jäätanssi), Leena Kurri (pariluistelu) ja Tarja Ristanen (tytöt). ISU:n nimeämänä kilpailussa mukana: Hely Abbondati (OAC).

Joukkueenjohtaja: Selja Vaalto

Kisasivut: http://www.isujworlds2014.bsf.bg/

Aikataulut ja tulokset: http://www.isuresults.com/results/wjc2014/index.htm

Lähetykset netissä: http://livemanager.eurovision.edgesuite.net/isu/site/index.htmlKesäkuun Sähkäri 7.6.2024
Henkilöstömuutoksia Taitoluisteluliitossa 5.6.2024