Uutiset

ML JWCC Neuchatel, Sveitsi 6.-8.3.2014 /tuloksia

Team Fintastic voittoon Sveitsin Neuchâtelissa – Musketeers kolmas

Kevään 2013 MM-hopeamitalistijoukkue Team Fintastic (Team Finland 1) voitti Neuchâtelissa luistellun muodostelmaluistelun Junior World Challenge Cupin 173.77 pisteellä. Toiseksi sijoittui Kanadan ykkösjoukkue Les Suprêmes pistein 170.89, ja kolmannen sijan otti viime kevään maailmanmestarijoukkue Musketeers (Team Finland 2), joka keräsi ohjelmistaan 167.63 pistettä.

Junior World Challenge Cup on joukkueille kauden tärkein kansainvälinen kilpailu ja sitä pidetään epävirallisena maailmanmestaruuskilpailuna, sillä junioreiden MM-kilpailut järjestetään joka toinen vuosi. Molemmat suomalaisjoukkueet ovat menestyneet kilpailussa aiempina vuosina, ja voitto on Team Fintasticille peräti kahdeksas: viimeksi joukkue voitti kilpailun vuonna 2012.

Helsingin Taitoluisteluklubia edustava Team Fintastic lähti vapaaohjelmakilpailuun lyhytohjelman jälkeen johtopaikalta, ja luisteli ehjän ja vaikean Ghost Town-aiheisen ohjelmansa tunteella. Joukkue keräsi siitä 116.81 pistettä, mikä vei helsinkiläiset myös vapaaohjelmakilpailun voittoon.

–          Vahva luistelu. Nuori joukkue näytti, että uskalsi kovassa paikassa luistella rohkeasti ja esittää mainiosti. Suoritukseen mahtui pienenpientä horjumista, ja jännittää sai pisteisiin saakka. Vaikkei kauden ennätyspisteitä aivan tullut, voi erityisesti komponenttipisteisiin olla tyytyväinen, sillä tiukassa kilpailussa myös tuomarilinja on kova, iloitsi joukkueen valmentaja Kaisa Arrateig.

Helsingin Luistelijoiden Musketeers oli lyhytohjelmakilpailun jälkeen neljäs. Vapaaohjelmassa joukkue luisteli tyylikkään ja vapautuneen Medusa-teemaisen kokonaisuuden ja nousi yhteispistein 167.63 kilpailun lopputuloksissa kolmannelle sijalle.

–          Joukkue taisteli ohjelman loppuun asti. Pientä kompurointia siellä sattui, mutta olemme tyytyväisiä, että nousimme kokonaiskilpailussa sijan ylöspäin. Kilpailu on kova, ja olemme ylpeitä, että pääsimme edustamaan Suomea ja saimme tulla kisasta mitalin kanssa kotiin, kommentoi joukkueen valmentaja Anu Oksanen.

Suomen Taitoluisteluliitto onnittelee molempia mitalistijoukkueita!

Kilpailun kaikki tulokset: http://events.skating.ch/events1314/JWCC_2014/index.htm

__________________________________________________________________

Suomen edustajiksi valittiin kotimaisten SM-valintakilpailujen tulosten perusteella Helsingin Taitoluisteluklubia edustava Team Fintastic ja Helsingin Luistelijoiden Musketeers.

Suomalaiset puolustavat World Challenge Cupissa vuoden 2012 kultaa (Team Fintastic) ja hopeaa (Musketeers). Musketeers on myös viime kevään Helsingissä järjestettyjen MM-kilpailujen voittaja ja Team Fintastic hopeamitalisti.

Suomesta tuomariksi lähtee Tuija Toivakainen ja ISU:n kutsumana kotrollerina toimii Sanna Kohi.

Kilpailun tulossivut: http://events.skating.ch/events1314/JWCC_2014/index.htm

Kilpailun nettisivut: http://www.neuchatel-trophy.ch/?lang=en/

Kilpailun livestream: http://www.ustream.tv/channel/synchro-skating-events-switzerland

 


Taitoluistelukirje ilmestynyt 17.5.2024
Taitoluistelun Tuki ry:n tuet kaudelle 2024–2025 15.5.2024