Uutiset

Kiira Korpi kuntouttaa jalkaansa huippulääkärin johdolla Saksassa

Korpi kuntouttaa jalkaansa huippulääkäri Müller-Wohlfahrtin johdolla Münchenissä

Akillesjänteen repeämästä toipuva Kiira Korpi on matkustanut Müncheniin tehostamaan kuntoutusprosessiaan. Mikäli asiat sujuvat suunnitellulla tavalla, kilpailee Korpi jo syksyn Finlandia Trophyssa. Sitä ennen on jalka saatava kuitenkin täydelliseen iskuun.

Korpi on vahvistanut ympärillään olevaa asiantuntijajoukkoa, joka auttaa häntä jalan kuntoutuksessa ja seuraavaan kilpailukauteen valmistautumisessa. Valmennustiimiin liittyi vuodenvaihteessa useita mestariluistelijoita valmentanut portugalilainen Carlos Ávila de Borba. Korpi ja Ávila de Borba harjoittelevat seuraavat kuukaudet Münchenissä, jossa lääkäri Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt vastaa jalan hoito- ja kuntoutusprosessista. Müller-Wohlfahrt on yksi maailman johtavista lääkäreistä urheiluvammojen hoidossa ja mm. jalkapalloseura Bayern Münchenin ja Saksan jalkapallomaajoukkueen pitkäaikainen lääkäri. Hän on tullut tunnetuksi myös pikajuoksija Usain Boltin luottolääkärinä. Jalan kuntouttaminen on vaatinut luistelijalta kärsivällisyyttä, mutta hän on tyytyväinen uusiin kuvioihin ja katsoo luottavaisena tulevaisuuteen.

”Tässä vaiheessa uraani koen, että minun tulee etsiä parhaat mahdolliset tekijät ympärilleni, jotta voin tulla ensi kaudella takaisin kilpajäille selvästi parempana kuin koskaan. Sen vuoksi päätös lähteä joksikin aikaa Saksaan kuntouttamaan jalkaani Müller-Wohlfahrtin intensiivisessä hoidossa ja valvonnassa, ja samalla harjoittelemaan valmentajani Carlosin kanssa, tuntui erittäin hyvältä ratkaisulta.”

Korpi on tehnyt viime vuodesta alkaen rohkeita muutoksia harjoitteluunsa. Hän muutti kesällä Kaliforniaan huipputekniikkavalmentaja Rafael Arutunianin valmennukseen.

”Myöhemmin keväällä tavoitteenani on tietenkin palata takaisin Kaliforniaan tekniikkavalmentajani luokse, mutta sitä ennen minun on oltava aivan varma, ettei vamma enää uusiudu.”

24.-30. maaliskuuta Japanissa käytäviin MM-kilpailuihin Korpi matkustaa sponsorin edustustehtäviin, eikä siis osallistu kilpailuun.

 


Vuoden 2024 OKM:n seuratuet myönnetty 12.4.2024
Helsinki Rockettes toisena ja Team Unique neljäntenä MM-kilpailuissa Kroatiassa 5.4.2024