PM 2014 tuloksia 2.3.

PM-kilpailut, Uppsala, Ruotsi 26.2.-2.3. 2014

Ruotsi oli Uppsalassa päättyneissä taitoluistelun pohjoismaiden mestaruuskilpailujen eniten mitaleja saavuttanut maa. Viikonloppuna tarjolla olleista 18 mitalisijasta isäntämaa nappasi peräti kymmenen. Suomeen mitaleita tuli seitsemän. Tanska sai yhden mitalin.

Valtter Virtanen sijoittui kolmanneksi ja keräsi yhteispisteet 169.91. Virtanen luisteli mukavan lyhytohjelman ja lähti vapaaohjelmaan toiselta sijalta. Vaikka kolmoisflipin ja kolmoisritin kanssa oli vapaaohjelmassa pieniä vaikeuksia, hän sijoittui lopulta kilpailussa pronssille.

Niin ikään Suomea edustava Viktor Zubik lähti vapaaohjelmakilpailuun kolmannelta sijalta luisteltuaan hyppyjen osalta hyvän lyhytohjelman. Vapaaohjelmassa hän joutui kuitenkin antamaan hitusen periksi ja putosi neljänneksi pistein 160.95. Kilpailun voitti odotetusti Ruotsin Alexander Majorov 212.98 pisteen saaliilla.

Naisten sarjassa Suomen vasta 14-vuotias Liubov Efimenko nappasi pronssimitalin pistein 148.23. Efimenko sijoittui molemmissa ohjelmissa kolmanneksi. Nuori lahtelainen osallistui ensimmäistä kertaa PM-kilpailuun aikuisten sarjassa ja edelle kirivät ainoastaan kokeneet arvokisakävijät Joshi ja Viktoria Helgesson. Nuorempi sisaruksista eli Joshi keräsi huippupisteet 172.77. Juulia Turkkila sijoittui viidenneksi. Hän lähti vapaaohjelmaan lyhytohjelman toiselta sijalta. Ohjelman hyppyelementeissä sattui kuitenkin virheitä, ja Turkkila jäi osion seitsemänneksi. Hän keräsi ohjelmistaan yhteispisteet 138.81.

Juniorisarjassa Jenni Saarinen voitti tyttöjen Pohjoismaiden mestaruuden 149.78 pisteellä. Suomalaiset ottivat sarjan kaksoisvoiton, sillä Emmi Peltonen luisteli hopealle 133.22 pisteen saaliilla. Myös junioripoikien sarjassa tuli menestystä, sillä Tino Olenius sijoittui pronssille yhteispistein 136.29.

Joanna Kallela voitti noviisityttöjen sarjassa Pohjoismaiden mestaruuden yhteispistein 99.85. Suomalaista noviisimenestystä täydensi Lauri Lankila, joka otti poikien kilpailussa PM-hopeamitalin pistein 78.45.

Suomen Taitoluisteluliitto onnittelee kaikkia mitalisteja!